PKK'ya elektrik öfkesi

PKK'ya elektrik öfkesi

Barış Pınarı harekât bölgesindeki halk, elektrik kaynaklarının kontrolünü elinde tutan Esed rejimi ve PKK'yı protesto etti

Dünya

29.01.2024, 06:37

Suriye'de Barış Pınarı Harekatı ile terörden temizlenen Rasulayn ilçesinde halk, elektrik kaynaklarının kontrolünü elinde tutan ve yaklaşık bir aydır elektrik kesintisi yapan Esed rejimi ve terör örgütü YPG/PKK'yı protesto etti.

İlçe merkezinde toplanan halk, rejim ve terör örgütü aleyhine slogan attı, Arapça ve İngilizce dövizlerle tepkisini gösterdi.

İlçede yaşayan Ahmed Adnen, gazetecilere Arapça, Rasulayn'da ciddi düzeyde elektrik ve su sorunu yaşadıklarını söyledi.

Adnen, ramazanı bile elektriksiz geçirdiklerini ifade etti.

Mahmud Halef de mağduriyet yaşadıklarını dile getirerek, "Elektrik yok, su yok. Ramazanda bile elektrik yoktu, su bulamadık içmek için. PKK elektriği kesti mi su ve elektrik bize gelmiyor" diye konuştu.

Süleyman Fadıl, Türkiye'den yardım beklediklerini anlatarak, "YPG'nin bize hükmetmesini istemiyoruz. Suriye'de ayrım olsun istemiyoruz. Çocuklar, hayvanlar öldü. Yerde ekin kalmadı. Elektrik, su yok. Hizmet istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Muammar Abu Ekrem ise Türkçe, Türkiye'den destek beklediklerini belirterek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fakir babası. Su ve elektrik istiyoruz. Teröristler elektrik ve suyu kesti. Terör örgütü PKK ve Esed bizi açlığa terk ediyor" dedi. 

Tam 49 adet Abrams tankı için onay verildi! Cephede işleri karıştıracak hamle Tam 49 adet Abrams tankı için onay verildi! Cephede işleri... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Öte yandan Barış Pınarı Harekâtı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan arındırılan Tel Abyad ilçesinde, Türk şirketi tarafından sağlanacak elektrik için ilk direk dikildi.
Terör örgütü YPG/PKK, Suriye'de en büyük su kaynaklarını Barış Pınarı bölgesindeki halktan mahrum ederken ilçeye elektrik sağlamaya hazırlanan Akenerji ilk direği dikti.
Tel Abyad Yerel Meclisi Elektrik Müdürü Cafer Dede, bölgeyi elektrikle besleyecek Türk şirketinin ilk direğinin dikildiğini söyledi. Türk şirketi tarafından temin edilecek trafonun 25 Haziran'da Tel Abyad'da çalışıyor vaziyette olacağını belirten Dede, bir hafta içinde de elektrik şebekesi ve altyapıdaki sorunların giderileceğini aktardı. Dede, "Ahali bugün çok mutlu. En kısa sürede Tel Abyad'a elektrik verilecek. Artık halk jeneratör derdini çekmeyecek" dedi.

Irak ordusu kritik operasyon gerçekleştirdi: DEAŞ lideri hava saldırısında yok edildi! Selahaddin Valisi kim? Irak ordusu kritik operasyon gerçekleştirdi: DEAŞ lideri hava saldırısında yok... Haberi Görüntüle

SU HASRETİNİ GİDERECEĞİZ

Tel Abyadlı Ammar Ebu Gazal, elektrik direğini gördüğü için mutlu olduğunu, kısa süre içinde ilçenin aydınlanmasını ümit ettiğini söyledi.
Gazal, "Vatandaş elektik, su ve belediye hizmetleri gibi temel hizmetlerden başka ne ister ki? Buzdolabı dahil evdeki bütün malzemelerin çalışması için elektriğe ihtiyacı var. Artık gelecek elektrikle soğuk su hasretini gidereceğiz." diye konuştu.
İsmail Fares, Tel Abyadlıların terör esaretinden kurtuluşun ardından karşılaştıkları en büyük sorunun elektrik kesintisi olduğunu dile getirdi.
Fares, bu adımla öğrencinin okurken, tacirin işletme açmayı planlarken ve vatandaşın buzdolabında soğuk su ararken elektriğin olup olmamasını dert etmeyeceğini belirtti.
Hamada Hamad ise "İlk direk dikildi. Elektriğin en yakın zamanda gelmesini bekliyoruz. İşletme açmayı planlayanlar artık elektriği tasa etmeyecek. İnsanların psikolojisi rahat olacak." dedi.
Barış Pınarı Harekâtı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan kurtarılan Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde ekonomiyi canlandırma ve altyapıyı iyileştirme çalışmaları Türkiye'nin desteğiyle devam ediyor. Esed rejim ve PKK tarafından elektriği kesilen Rasulayn, Tel Abyad'ın 100 km doğusunda bulunuyor. Akçakale hududundaki Tel Abyad'ın ardından Ceylanpınar'a komşu Rasulayn'da elektrik iletim hattı çalışmalarına başlanması bekleniyor. RASULAYN


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading