Yandex Metrica

Sitede Ara

Paşinyan, Ermenistan'ın sınırlarını çizdi: 'Artık tarihi Ermenistan arayışımız durdurulmalı

Paşinyan, Ermenistan'ın sınırlarını çizdi: 'Artık tarihi Ermenistan arayışımız durdurulmalı

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ülke içindeki ve dışındaki aşırı milliyetçileri çıldırtacak açıklamalar yapmaya devam ediyor. Ülkesinin sınırlarının 29 bin 743 kilometre kare olduğunu belirten Ermenistan Başbakanı, Ermenistan'ın artık "tarihi Ermenistan" arayışını durdurması gerektiğini söyledi.

Dünya

23.05.2024, 10:56

Son olarak sözde Ermeni soykırımını reddettiği açıklamasıyla gerek ülke içindeki gerekse de dışındaki Ermenileri çıldırtan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, bu kez bambaşka bir çıkış daha yaptı ve yine söz konusu grupları kızdırdı. Ermenistan Ulusal Meclisi'nde milletvekillerinin sorularına cevap veren Nikol Paşinyan, yönetim alanında büyük sorunlar olduğunu olduğunu söyledi ve sorunların çözümü için ilerleme yolu bulamadıklarını ifade etti. Bir devlet vizyonu ve anlayışı geliştiremediklerini itiraf eden Paşinyan, bağımsızlığın kazanıldığı 1991'de 20 yıl sonrasınıa dair bir programlarının olmadığını söyledi. 

Bu sorunun ülkesinde halen devam ettiğini vurgulayan Paşinyan, "kaybedilmiş Ermenistan arayışı"nın gerçekçi bir yaklaşım olmadığını kaydetti. Bu konunun Ermenistan'ın sosyal psikolojiisnde yer alan en önemli konulardan biri olduğuna dikkat çeken Nikol Paşinyan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz vatan içinde vatan arıyoruz. Şimdi bizim politik mesajımız şudur. Sevgili vatandaşlar, Ermenistan Cumhuriyeti'nin sevgili vatandaşları. Bizim 'tarihi Ermenistan' arayışını durdurmamız gerekiyor çünkü bu anavatanı bulduk. Bu anavatan 29 bin 743 kilometrekare egemen topraklar içeren Ermenistan Cumhuriyeti'dir."

AB yetkilisi Stano Türk gazetecilerle bir araya geldi: 'Türkiye'ye ihtiyacımız var' AB yetkilisi Stano Türk gazetecilerle bir araya geldi: 'Türkiye'ye ihtiyacımız... Haberi Görüntüle

KİLİSE GELİRLERİ SORUNU

Nikol Paşinyan, Ermeni kilisesi hakkında yaptığı açıklamada kilise gelirlerinin şeffaf olması gerektiğini belirterek bununla ilgili teklifte bulunduklarını söyledi. Paşinyan, "Biz bir vergi sistemini uygulamaya koymayı ve toplanan tüm paranın Ermeni Apostolik Kilisesi'ne iade edilmesini resmi olarak teklif ettik. Ayrıca, tarihi ve kültürel anıtların korunması, restorasyonu gibi işler için gerektiğinde ek finansman sağlamaya hazırız dedik." dedi. Paşinyan, teklifin kilise tarafından reddedildiğini söyledi.

Dünyaca ünlü şarkıcılar Filistin için tek ses oldu! Fransız sanatçılar Macron'a Filistin'i tanıma çağırısı yaptı! Dünyaca ünlü şarkıcılar Filistin için tek ses oldu! Fransız sanatçılar... Haberi Görüntüle

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMINI REDDETMİŞTİ

Nikol Paşinyan basına kapalı gerçekleştirilen bir toplantıda, "Türkiye Ermenilere karşı soykırım yapmamıştır. Soykırım iddiası, SSCB tarafından,Türkiye - Ermenistan ilişkilerini kötüleştirmek için icat edilmiştir." ifadelerini kullanmış ve tüm şimşekleri üzerine çekmişti. Paşinyan'ın bu açıklamasına tepki gösteren aşırı milliyetçiler özellikle sosyal medyada Paşinyan'a tehditler savurmuştu.

Habere Tepki Ver

13

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading