Yandex Metrica

Paris'te Filistin'e destek gösterisi: Öğrenciler yere mumlar dizerek 'Özgür Filistin' yazdı

Fransa'nın başkenti Paris'te bir araya gelen Filistin destekçisi öğrenciler, Sorbonne Meydanı'nda Filistin'le dayanışma gösterisi düzenledi. 

Dünya

27.03.2024, 20:44

Fransa'nın başkenti Paris, bir gösteriye daha sahne oldu. Sorbonne Meydanı'nda bir araya gelen çok sayıda öğrenci Filistin'e destek gösterisi düzenledi. Öğrenciler, "Yaşasın Filistin" ve "Gazze'nin çocukları, Filistin'in çocukları, insanlık öldürülüyor" sloganları attı, yere mumlar dizerek "Özgür Filistin" yazısı yazdı. Gösteride ayrıca İsrail'in bombardımanlarına maruz kalan Gazzeli şair, yazar ve sanatçıların bölgede yaşadıklarını anlattıkları yazılar okundu.

İspanya ve Barbados Filistin Devleti'ni tanıma kararı aldı İspanya ve Barbados Filistin Devleti'ni tanıma kararı aldı Haberi Görüntüle

"İSRAİL'İN HAKLI TARAFI YOK"

Anadolu Ajansı muhabirine konuşan Paris Pantheon-Sorbonne Üniversitesi Sinema Bölümünde eğitim gören Olivia d'Almeida, İsrail'in Gazze'de uyguladığı barbarlığı haklı çıkaracak hiçbir nedenin olmadığını söyledi. "Bir şey yapmadan durmak, gözlerini yumak, kulaklarını tıkamak mümkün değil." ifadelerini kullanan D'Almeida, "Fransız devletinin sorumluluk alması, olup biteni kınaması ve Filistinlilere yardım etmesi gerek." diye konuştu. Sözlerine devam eden D'Almeida, Filistinlilerin hayatta kalmak ve dinlerini yaşamak istediğini söyleyerek "Ne pahasına olursa olsun, onlara yardım etmeliyiz." ifadesini kullandı.

Askerlikten kaçan sığınmacıları toplayıp sınır dışı edecekler: Haydi cepheye! Askerlikten kaçan sığınmacıları toplayıp sınır dışı edecekler: Haydi cepheye! Haberi Görüntüle

"SINIRLAR AÇILMALI"

Göstericilerden Laurent Perlikowski ise aşırı sağa karşı olduğunu ve Filistin destekçisi olduğunu söyledi. Gazze'de yaşananların ciddi olduğunu belirten Perlikowski, "Ramazan'da Filistin'e yönelik saldırıları artırmak istiyorlar hala." dedi. Gazze'ye insani yardımın ulaşması için sınırların açılması gerektiğini savunan Perlikowski, derhal ateşkes çağrısı yaptı ve Fransa'nın İsrail'e silah göndermemesi gerektiğini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading