Yandex Metrica

Paris Moskova gerilimi! Macron'un asker hamlesi Putin'i çileden çıkardı

Paris Moskova gerilimi! Macron'un asker hamlesi Putin'i çileden çıkardı

2 yıl önce Ukrayna işgali ile savaşı Avrupa'ya taşıyan Rusya, Batı ülkelerinin tepkisini çekmeye devam ediyor. Son olarak Macron'dan Moskova'yı kızdıracak bir açıklama geldi. Macron, Ukrayna'nın müttefiki 20 kadar ülkeye ev sahipliği yaptıktan sonra yaptığı açıklamada, "Bu aşamada asker gönderme konusunda bir fikir birliği yok" ifadelerini kullandı. 

Dünya

04.03.2024, 22:50

Binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği, milyonlarca insanın yerinden edildiği Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler dünya kamuoyunca yakında takip edilmeye devam ediyor. Uzun yıllar sonra Avrupa'da patlak veren ilk savaş olarak göze çarpan Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin Avrupa ülkelerinden peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Macron, Putin'i kızdıracak bir açıklamada bulundu. 

Nepal'de durum kritik: Yolcu otobüsleri nehre düştü, tüm yolcular kayıp! Ölü sayısı artıyor Nepal'de durum kritik: Yolcu otobüsleri nehre düştü, tüm yolcular kayıp!... Haberi Görüntüle

DENGELER DEĞİŞECEK

2021'in Şubat ayında başlayan kanlı savaşta iki taraf da kesin bir zafere ulaşamazken dengeleri değiştirecek bir hamlenin sinyali ise Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan geldi.

ABD için utanç günü! Soykırımcı Netanyahu'yu ayakta alkışladılar ABD için utanç günü! Soykırımcı Netanyahu'yu ayakta alkışladılar Haberi Görüntüle

"UKRAYNA DAHA FAZLA DESTEKLENMELİ"

Kiev yönetiminin askeri yardım konusunda daha fazla desteklenmesi gerekliğini ifade eden Macron, Avrupalı liderlerle Ukrayna'ya asker gönderilmesi konusunda fikir birliğine varılamadığını ancak bu seçeneğin yok sayılamayacağını ifade etti.

Irak İslami Partisi'nden hükümete PKK çağrısı! 'Türkiye ile ortak çalışma yürütülmeli' Irak İslami Partisi'nden hükümete PKK çağrısı! 'Türkiye ile ortak çalışma... Haberi Görüntüle

MACRON'DAN ASKER AÇIKLAMASI

Ukrayna'nın müttefiki 20 kadar ülkeye ev sahipliği yaptıktan sonra açıklamalarda bulunan Macron, "Bu aşamada asker gönderme konusunda bir fikir birliği yok" ifadelerini kullandı.

İsrail kana doymuyor! Çocukları taşıyan BM aracına ateş açıldı İsrail kana doymuyor! Çocukları taşıyan BM aracına ateş açıldı Haberi Görüntüle

"RUSYA'NIN KAZANANMAMASI İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

Sözlerine devam eden Macron, "Hiçbir şey göz ardı edilmemeli. Rusya'nın kazanmaması için yapmamız gereken her şeyi yapacağız." şeklinde konuştu.

Ukrayna'ya mühimmat desteğinin hızlanması için 20 kadar Avrupalı lideri Elysee Sarayı’na davet eden Macron, liderleri Ukrayna'ya yardım konusunda ikna etmeye çalıştı.

Ateşkes olsa bile saldırıya devam edecekler: MOSSAD direktöründen çarpıcı açıklama! Ateşkes olsa bile saldırıya devam edecekler: MOSSAD direktöründen çarpıcı açıklama! Haberi Görüntüle

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA SON DURUM

Son haftalarda tekrar alevlenen Rusya-Ukrayna savaşında Kiev yönetimi ülkenin doğusunda toprak kaybı yaşadı. Rusya'nın operasyonlarına karşı yetersiz kalan Ukrayna'da generaller, silah ve asker sıkıntısından şikayetçi.

Amazon Ormanlarında ilkel kabile bulundu! Modern dünyayla hiçbir zaman temasa geçmediler! Amazon Ormanlarında ilkel kabile bulundu! Modern dünyayla hiçbir zaman temasa... Haberi Görüntüle

31.000 UKRAYNA ASKERİ HAYATINI KAYBETTİ

Rus işgalinin ikinci yılında açıklamalarda bulunan Volodimir Zelenskiy, savaşın başından beri 31.000 Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini söyledi.

Zürafa Adası Türkiye'nin mi sorusuna emekli paşa Lozan maddeleriyle cevap verdi: En ufak bir şüphe yok! Zürafa Adası Türkiye'nin mi sorusuna emekli paşa Lozan maddeleriyle cevap... Haberi Görüntüle

ODAK NOKTA ASKER GÖNDERME OLMALI

Kiev yönetiminin asker sıkıntısına ilişkin açıklama yapan Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise Pazartesi günkü görüşmelerin odak noktasının asker gönderme olmadığını söyledi.

Konuya ilişkin Macron ise, "Bugün 'Asla, asla' diyen pek çok kişi, iki yıl önce 'Asla tank, asla uçak, asla uzun menzilli füze’ diyenlerle aynı kişiler" ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Macron, "Sık sık altı ila on iki ay arasında geciktiğimizi kabullenecek kadar alçakgönüllü olalım. Bu akşamki tartışmanın amacı buydu: Hedefimize ulaşmamıza yarayacak her şey ihtimal dahilinde." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading