Yandex Metrica

Papa Francis'ten Lübnan için dua çağrısı

Papa Francis'ten Lübnan için dua çağrısı

Lübnan'da Hristiyanlar tarafından yarın yapılacak 'Lübnan için dua günü' ayini öncesi Papa Francis'ten tüm Hristiyan dünyasına çağrı geldi: Lübnan için dua edin.

Dünya

23.01.2024, 17:36

Lübnanlı Hristiyanlar tarafından “Lübnan için dua günü” olarak kabul edilen 1 Temmuz’da, Kiliseler bir araya gelecek. Tören öncesi Papa Francis’ten Lübnan için dua çağrısı geldi.

Bu sabah Vatikan’daki Aziz Petrus meydanında yapılan ayin sonrası Hristiyanlara hitap eden Papa Francis, “Lübnanlı Kiliselerin bir araya geleceği 1 Temmuz gününde bütün Hristiyanlardan Lübnan için dua etmesini istiyorum” dedi.

Lübnanlı Hristiyanların yarın tüm dünyaya barış mesajı vererek barışçıl yüzlerini göstereceğini belirten Papa, şöyle devam etti;

“Burada Vatikan’da da Lübnan için bir dua programı düzenleyeceğiz. Lübnanlı Hristiyanlarla birlikte olup ‘Rabbin barışçıl fikirleri var’ diyen Biblia ruhundan ilham alacağız.”

Lübnan’da Ekim 2019’da başlayan protestoların ardından yaşanan siyasi krize bağlı olarak büyük bir ekonomik kriz yaşanıyor.

Başkent Beyrut’ta 4 Ağustos 2020’de meydana gelen liman patlamasının ardından büyük bir ekonomik yıkıma uğrayan ülkede siyasi kriz de devam ediyor.

Lübnan, Ortadoğu'da Hristiyan nüfusun fazla olduğu tek ülke olarak öne çıkıyor. Ülkede 19. yüzyıl sonlarından beri nüfus sayımı yapılmamasına rağmen o dönemde çoğunluğu oluşturan Hristiyan topluluklar hala çoğunluk olarak kabul ediliyor.

*Biblia, Hristiyan inancında İncil’in bir çeşit tefsiri olan bir kitap.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading