Yandex Metrica

Pakistan ile imzalanan anlaşma Yunan basınını rahatsız etti: Türkiye tehlikeli bir oyun oynuyor

Pakistan ile imzalanan anlaşma Yunan basınını rahatsız etti: Türkiye tehlikeli bir oyun oynuyor

Türkiye'nin Pakistan ile imzaladığı anlaşma Yunan basınında geniş yankı uyandırdı. Yunan basınında yer alan 'Türkiye, Fransız denizaltılarıyla tehlikeli bir oyun oynuyor' başlıklı haberde 'Pakistan'ın Fransız yapımı denizaltıları Fransa tarafından değil Türkiye tarafından modernize ediliyor' ifadesine yer verildi.

Dünya

23.01.2024, 20:22

Türkiye ile Pakistan arasında imzalanan anlaşma Yunanistan'ı rahatsız etti. Pakistan'ın Fransız yapımı denizaltılarının Fransa değil Türkiye tarafından modernize edilmesini manşete taşıyan Yunan basını, 'Türkiye, Fransız denizaltılarıyla tehlikeli bir oyun oynuyor' başlığını kullandı. 

ABD, Gazze'ye tekrardan havadan gıda yardımında bulundu: CENTCOM detayları paylaştı ABD, Gazze'ye tekrardan havadan gıda yardımında bulundu: CENTCOM detayları paylaştı Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE FRANSIZ DENİZALTILARIYLA TEHLİKELİ BİR OYUN OYNUYOR'

Yunan basınında yer alan 'Türkiye, Fransız denizaltılarıyla tehlikeli bir oyun oynuyor' başlıklı haberde 'Pakistan'ın Fransız yapımı denizaltıları Fransa tarafından değil Türkiye tarafından modernize ediliyor' ifadesine yer verildi. 

Haniye-Erdoğan zirvesi dünya manşetlerini süsledi: İsrail basını kritik görüşmeyi işte böyle gördü: Siyasi sembolizm Haniye-Erdoğan zirvesi dünya manşetlerini süsledi: İsrail basını kritik görüşmeyi işte... Haberi Görüntüle

ÜÇÜNCÜ DENİZALTI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ'nin Pakistan ile yaptığı anlaşma kapsamında ilk denizaltının 2021 Nisan ayında teslim edildiği, ikincisinin 2022 Aralık'ta kullanıma sunulduğu, üçüncü denizaltının ise çalışmalarının devam ettiği berlirtildi. 

Star gazetesinin aktardığına göre Yunan basınında, ayrıca, STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Özgür Güleryüz'ün şu açıklamalarına yer verildi:

Bu proje bizim için gerçekten kritik bir proje. Üretici firmaya karşı kazandığımız bir ihale. Yurt dışında çok fazla örneğini göremezsiniz. Üretici firmalar dışında bu yetkinliğe sahip firma sayısı çok fazla yok. Bu denizaltı modernizasyonuyla STM, denizaltı konusundaki yetkinliğini ispatlamış oldu. Birçok yerli ve milli firmamızın bizle beraber ihracat yapmasına kapı açmış olduk. Bu tarz platformlara, denizaltılara sahip ülkelere de mesaj olmuş oldu. Çünkü üretici firma dışında STM, çok kapsamlı bir modernizasyonu yurt dışında, Pakistan'da gerçekleştirdi. Üçüncü denizaltı için çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Ülkemizin denizaltı gibi çok ileri teknoloji içeren stratejik bir alanda gerçekleştirdiği ilk mühendislik ihracatı. 50'ye yakın alt yüklenici firmamız var. Bu projeyle hepimiz için yeni bir kapı açıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading