Yandex Metrica

Sitede Ara

Ortadoğu'da dengeleri değiştirecek hamle! Özel ordu kuruldu

Ortadoğu'da dengeleri değiştirecek hamle! Özel ordu kuruldu

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ederken Middleeasteye internet sitesi Mısır'ın beş kabile grubunu bir araya getirerek yeni bir paramiliter ordu kurduğunu yazdı. Söz konusu ordu, Refah'a yönelik saldırının ardından Mısır'a göç edecek Filistinliler için kuruldu. Haberde yer alan iddiaya göre; Filistinlilerin yaşacağı özel bölgenin adı ise el-Arjaa köyü olarak belirlendi.

Dünya

13.05.2024, 08:55

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ediyor.

Dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkayan ve Hamas'ı yok edene kadar savaşmaya devam edeceklerini belirten İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'nin güneyinde yer alan ve yerinden edilmiş 2 milyona yakın insanın yaşadığı Refah bölgesine karadan ve havadan saldırı başlattı.

ABD'nin 'silah göndermeyeceğiz' açıklamasına rağmen soykırıma devam eden İsrail güçleri, hedef gözetmeksizin her yeri bombalarken şu ana kadar 35 bini aşkın masum Filistin halkını katletti. 78 bin kişi de yaralandı. 

Belçika televizyonundan Eurovision yayını sırasında İsrail'e protesto: 'İsrail devletinin insan hakları ihlallerini kınıyoruz' Belçika televizyonundan Eurovision yayını sırasında İsrail'e protesto: 'İsrail devletinin insan... Haberi Görüntüle

ÖZEL ORDU KURULDU

Taraflı tarafsız herkes bir an önce ateşkesin sağlanmasını beklerken Arap medyası dikkat çeken bir habere imza attı. Middleeasteye internet sitesi Mısır'ın beş kabile grubunu bir araya getirerek yeni bir paramiliter ordu kurduğunu yazdı. Söz konusu ordu, Refah'a yönelik saldırının ardından Mısır'a göç edecek Filistinliler için kuruldu. Haberde yer alan iddiaya göre; Filistinlilerin yaşacağı özel bölgenin adı ise el-Arjaa köyü olarak belirlendi.

Soykırımcı İsrail sivillerin toplandığı alanı vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var Soykırımcı İsrail sivillerin toplandığı alanı vurdu: Çok sayıda ölü ve... Haberi Görüntüle

KAHİRE YÖNETİMİ HAZIRLIĞINI YAPTI

Filistin halkının yıllarca İsrail'e direnç göstermesi bölgede Lübnan-Mısır ve Suriye'yi adeta bir direniş noktası haline getirdi. Mısır yönetimi ise bu noktada ABD'nin önerilerinden yola çıkarak Refah bölgesindeki saldırılar karşı kendini hazırladı. Kahire yönetimi büyük ihtimalle birkaç ay içerisinde yüz binlerce yerinden edilmiş insana bakmak zorunda kalacak.

İsrail'de UCM'nin Netanyahu hakkındaki kararı tartışılıyor: Cumhurbaşkanı Herzog'dan tepki, muhalefetten destek İsrail'de UCM'nin Netanyahu hakkındaki kararı tartışılıyor: Cumhurbaşkanı Herzog'dan tepki, muhalefetten... Haberi Görüntüle

SINIR ÇİTLERİ GÜÇLENDİRİLDİ GÜVENLİK SIKILAŞTIRILDI

Arap medyasında yer alan habere göre; Mısır, soykırımın en başından beri bu senaryoya yönelik tedbirler aldı. Gazze Şeridi sınırındaki çitleri ve bariyerleri güçlendirdi, sınır güvenliğini sıkılaştırdı ve Gazze'deki alternatif kamplar için destek ve finansmanı harekete geçirdi.

Almanya'da Filistin hazımsızlığı! 'Hamas' bahanesiyle sloganlar yasaklanıyor Almanya'da Filistin hazımsızlığı! 'Hamas' bahanesiyle sloganlar yasaklanıyor Haberi Görüntüle

İLERİSİ İÇİN PLAN BİLE YAPILDI

Arap medyasına göre Mısır, yerinden edilmiş milyonlarca Filistinlileri sınır boyunca yüksek güvenlikli, izole bir alanda barındıracak. Bu bağlamda Mısır hükümeti sıkı kontrolü sürdürmesine ve Gazze'ye dönüşlerini hızlandırmak için baskı uygulamasına izin vermeyi planlıyor gibi görünüyor.

 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

1

0

1

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading