Yandex Metrica

Ortadoğu karanlıkta, İdlib Türkiye'nin elektriğiyle aydınlanıyor

Ortadoğu karanlıkta, İdlib Türkiye'nin elektriğiyle aydınlanıyor

İdlib, Türkiye’nin sağladığı elektrikle aydınlanıyor. Yıllarca rejimin bombardımanına maruz kalan İdlib’e nakil hatları döşendi, yaşam koşulları iyileşti.

Dünya

23.01.2024, 17:39

Suriye’de de Esed rejimi, Rusya ve İran’a bağlı milis grupların saldırıları ve bombardımanları nedeniyle altyapı çökmüş durumda. Ancak Türkiye devrede. İdlib 6 yıl aradan sonra Türkiye ‘den sağlanan elektrikle aydınlanıyor.

Türkiye merkezli Green Enerji Şirketi’nin bölgeye sağladığı elektrik enerjisi sayesinde kentte 24 saat kesintisiz elektrik kullanıyor.

Filistinli gruplardan birlik mesajı: Anlaşma yakın Filistinli gruplardan birlik mesajı: Anlaşma yakın Haberi Görüntüle

REJİM YIKTI, TÜRKİYE NAKİL HATTI DÖŞEDİ

Son dakika: ABD Gizli Servis (USSS) Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Son dakika: ABD Gizli Servis (USSS) Direktörü Kimberly Cheatle istifa... Haberi Görüntüle

Muhalif grupların 2014 yılında ele geçirdiği İdlib, uzun süredir Esed rejimi ve Rusya’nın saldırı altında. Rejim güçlerinin, İdlib’e düzenledikleri saldırılarda özellikle elektrik santrallerini hedef alması nedeniyle altyapı sıkıntısı büyük.

Yakın zamana kadar kente günde sadece 2 saat elektrik veriliyordu. Türkiye’nin girişimiyle lektrik nakil hatları döşendi, verimsiz jeneratörlere bağımlı olan Suriyelilerin yaşam koşulları iyileşti.

Dolar kabusu her gün daha da büyüyor: Yeni Capitol Hill baskını artık garanti! SWIFT yerine CIPS geliyor Dolar kabusu her gün daha da büyüyor: Yeni Capitol Hill... Haberi Görüntüle

PYD VE ABD İÇME SUYU SAĞLAYAMIYOR

Esed rejimi ve Rusya’nın yoğun saldırıları altındaki bölgelerin yanı sıra, PKK/PYD ve ABD kontrolündeki Haseke ve Deyr-i Zor kentleri de sık sık elektriksiz ve susuz kalıyor.

Haseke’de, kent merkezi ve kırsalına içme suyu sağlayan Aluk Şebekesi’nin, elektrik yoksunluğu nedeniyle çalışamaz hale gelmesiyle bölge halkı susuz kalıyor.

Türk düşmanı ABD'li senatör Menendez, yolsuzluk davasında suçlu bulundu Türk düşmanı ABD'li senatör Menendez, yolsuzluk davasında suçlu bulundu Haberi Görüntüle

İRAN VE IRAK’TA HÜKÜMETLERE TEPKİ

Türkiye'nin ambargosu çıldırttı: Hindistan medyası çarşaf çarşaf analiz yayınladı: Ankara bizi sildi! Türkiye'nin ambargosu çıldırttı: Hindistan medyası çarşaf çarşaf analiz yayınladı: Ankara... Haberi Görüntüle

Öte yandan, Suriye’ye binlerce militan göndererek Esed rejimine destek veren İran’da ise günlerce devam eden elektrik kesintilerine öfkelenen halk yönetime tepki gösteriyor. 

Ülkede her gün tekrarlanan ve 6-7 saat süren elektrik kesintilerine tepki gösteren İranlılar, sık sık protestolar düzenleyerek ve konvoylarla yolları kapatarak tepkilerini gösteriyor.

İran etkisindeki Irak’ta ise elektrik santrallerini basan öfkeli protestocular, sık sık polisle çatışıyor.

Lübnan’da da yaşanan büyük ekonomik ve siyasi krize elektrik krizi de eşlik ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading