Yandex Metrica

O ilaç yüzünden insanlar ölmeye başladı: Takviye gıda alanlar dikkat! Acil durum ilan edildi

O ilaç yüzünden insanlar ölmeye başladı: Takviye gıda alanlar dikkat! Acil durum ilan edildi

Takviye diyet gıdası olarak bilinen 'beni-koji' adlı ilaç yüzünden 100'den fazla kişi hastaneye kaldırılmıştı. Bu 'takviye diyet gıdası' olarak adlandırılan ölüm ilacı, Japonya'da dengeleri değiştirmiş durumda. Beni-koji adlı ilaç yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı hızlı bir şekilde yükselmeye başladı. İşte detaylar...

Dünya

06.04.2024, 22:44

Japonya'da takviye diyet gıdası olarak bilinen 'beni-koji' tüketimi yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükselmiş durumda. Japon hükümet yetkilileri 100'den fazla kişinin hastaneye kaldırılmasının ardından, ölü sayısının artmasından büyük endişe duyuyor.

İran İsrail'e saldırdı: ABD gemisi Siyonistlere hayat verdi: İntikam operasyonu dünyayı teyakkuza geçirdi İran İsrail'e saldırdı: ABD gemisi Siyonistlere hayat verdi: İntikam operasyonu... Haberi Görüntüle

İLAÇ BÖBREK HASTALIĞINA SEBEBİYET VERDİ

Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı, Japonya'da meydana gelen bir ölümün 'Beni-koji' takviyelerinin uzun süreli kullanımından doğan 'böbrek hastalığı'ndan meydana geldiğini, açılan soruşturma sonrasında doğrulamıştı.

Japonya merkezli sağlık firması Kobayashi Pharmaceutical Co. tarafından yapılan açıklamada, içerisinde kırmızı pirinç mayası içeren Beni-koji tüketen iki kişi daha yaşamını yitirdi. Bir kişinin 2021 yılında, diğer kişinin ise 2022 yılından itibaren bu ilaçları kullandığı ifade edildi.

İsrail İran'da vuracağı hedefleri duyurdu: 'Buna karşılık vermek zorundayız' İsrail İran'da vuracağı hedefleri duyurdu: 'Buna karşılık vermek zorundayız' Haberi Görüntüle

İÇERİSİNDE ZEHİRLİ MADDE Mİ VAR?

Kyodo ajansına göre Japonya Sağlık Çalışma ve Refah Bakanlığı (MHLW) "beni-koji" kategorisindeki ürünlerde zehirli bir madde bulunduğundan şüpheleniyor.

Bakanlık tarafından sürece katkı sunması amaçlanarak, tıp, beslenme, farmakoloji uzmanlarının yer aldığı bir araştırma komitesi kurulması ve merkezinin Osaka'da bulunan firmaya soruşturma açılacağı tahmin ediliyor.

Firmanın 2023 yılında 18,5 ton Beni-koji içeriği ürettiğini, 16.1 tonun 50'yi aşkın firmaya sattığı tespit edildi.

1919 yılında kurulan Japon Kobayashi Pharmaceutical Co. ilaç ve farmasötik firmasının, reçetesiz olmak üzere geniş yelpazede sağlık, hijyen ve gıda takviyesi ürünü sattığı da iddialar arasında.

LGBT terörüne  itiraz etmenin bir bedeli var: 'Woke' akımıyla linçlenebilirsiniz! LGBT terörüne itiraz etmenin bir bedeli var: 'Woke' akımıyla linçlenebilirsiniz! Haberi Görüntüle

JAPON HÜKÜMETİ'NDEN UYARI

Japon Hükümeti, ilaç kaynaklı ölümlerin artması sebebi ile Kobayashi firmasından 'Hızlı ve ciddi' bir cevap beklediğini duyurdu.

Kabine Başsekreteri Hayaşi Yoşimasa açıklamasında, üründeki "sağlık tehlikesine neden olan maddenin belirlenmesi dahil" gıda güvenliğini sağlamak için çalıştıklarını açıkladı.

Hükümet, ''Japon gıda ürünlerine olan güveni sağlamak için çaba göstereceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

3

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading