Yandex Metrica

'Nükleerden vazgeç' diyen Güney Kore'ye Kuzey Kore'den cevap gecikmedi! 'Çeneni kapatıp saçma konuşmayı bırak'

'Nükleerden vazgeç' diyen Güney Kore'ye Kuzey Kore'den cevap gecikmedi! 'Çeneni kapatıp saçma konuşmayı bırak'

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Güney Kore'nin 'nükleer silahları kaldırın altyapı yardımı yapalım' teklifine 'çenenizi kapatıp saçma konuşmayı bırakın' diyerek tepki gösterdi.

Dünya

01.02.2024, 23:45

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi ve ülkede üst düzey yetkili olan Kim Yo Jong, nükleer cephaneliğinden vazgeçmesi karşılığında Seul'den gelen ekonomik yardım teklifini reddederek 'saçma bir rüya' olarak değerlendirdi. 

Kim, devlet medyası tarafından aktarılan yorumlarda Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'u sert bir şekilde kınadı. 

F-16'ların korkulu rüyası! Dev teslimat tamamlandı: Artık hiç bir şansları kalmadı! F-16'ların korkulu rüyası! Dev teslimat tamamlandı: Artık hiç bir şansları... Haberi Görüntüle

'ÇENENİ KAPAT' DİYEREK TEKLİF GÖSTERDİ 

Kim açıklamasında, "Söyleyecek daha iyi bir şeyi olmadığı için saçma sapan konuşmaktansa, çenesini kapaması imajı için daha uygun olurdu” dedi.

Dünya'ya dönen astronottan şoke eden açıklama: Görmemem gereken bir şey gördüm! Dünya'ya dönen astronottan şoke eden açıklama: Görmemem gereken bir şey... Haberi Görüntüle

GÜNEY KORE'Yİ ÇATIŞMA KIŞKIRTICILIĞI İLE SUÇLADI

Kurtuluş Günü konuşmasında konuşan Kim, liderin komünizm hakkında olumsuz yorumlarına karşı atıfta bulunarak Yoon'u 'sistemler arası çatışmayı kışkırtmakla' suçladı. 

Cephede akılalmaz olay: Askerler birbirlerine ateş açtı: Üç kişi hayatını kaybetti Cephede akılalmaz olay: Askerler birbirlerine ateş açtı: Üç kişi hayatını... Haberi Görüntüle

GÜNEY KORE ALTYAPI ÇALIŞMALARINA YARDIM ETMEYİ TEKLİF ETMİŞTİ 

Yoon'a göre, Seul'ün teklifi, Kuzey Kore'nin elektrik şebekesini ve dağıtım altyapısını geliştirmek için “büyük ölçekli” gıda yardımı ve finansmanının yanı sıra ticareti kolaylaştırmak için limanları ve havaalanlarını modernize etme projelerini içerecekti.

Irak First Lady'si terör operasyonlarını hedef aldı! Skandal Türkiye sözleri! Irak First Lady'si terör operasyonlarını hedef aldı! Skandal Türkiye sözleri! Haberi Görüntüle

FİNANS DESTEĞİ VERMEYİ TAAHHÜT ETMİŞLERDİ 

Güney Kore'nin Kuzey'deki tarımsal üretim ve sağlık hizmetlerine de yardımcı olabileceğini iddia ederek, bu alanlarda “uluslararası yatırım ve finansal destek” sözü verdi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading