Yandex Metrica

Nükleer korkusu! Berlusconi ev arıyor

Nükleer korkusu! Berlusconi ev arıyor

İtalyan basınında yer alan habere göre İtalya'nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi ve 33 yaşındaki eşi Marta Fascina içinde sığınak olan bir ev arayışı içinde.

Dünya

14.02.2024, 20:49

İtalyan La Stampa gazetesinde yer alan habere göre Berlusconi ailesinin nükleer savaştan korunabilmek amacıyla sığınağı olan bir ev arıyor. Gazete, ev arama fikrinin Berlusconi'nin eşi Marta Fascina’dan geldiğini yazdı. Marta Fascina, “İngiltere’deki saldırı yüzünden ortaya çıkabilecek bir nükleer dalgadan kurtulmak” için bir sığınağa ihtiyaçları olduğunu düşünüyor.

Libero Quotidiano gazetesinin verdiği bilgiye göre ise Berlusconi’nin Milano’daki villasının yakınında sığınaklı evler var ama bu sığınaklar sadece küçük köpeklerinin sığabileceği büyüklükte. Çiftin alternatif olarak, kendi bomba sığınaklarını inşa edebileceği belirtiliyor.

Daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere’nin Ukrayna’ya zayıflatılmış uranyumlu mühimmat sağlama planına karşılık Rusya’nın Belarus’a taktik nükleer silah yerleştirmeyi planladığını açıklamıştı.


Loading