Yandex Metrica

Sitede Ara

Nijerya Devlet Başkanı: Afrika, terörizmin bir sonraki küresel cephesi olacak

Nijerya Devlet Başkanı: Afrika, terörizmin bir sonraki küresel cephesi olacak

Nijerya Devlet Başkanı Tümgeneral Muhammadu Buhari, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi ve ardından Taliban'ın iktidarı ele geçirmesiyle Afrika'nın otomatik olarak terör ve küresel militanlığın yeni cephe hattı haline geldiğini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 17:49

Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari, Pazar günü Financial Times of London'da yayınlanan bir makalede Afrika'nın topraklarında büyüyen terörü yenmesi için ABD askeri yardımından fazlasının gerekeceğini, ancak tüm dünyanın onun uğruna bir araya gelmesini gerektirdiğini savundu.

Buhari'ye göre COVID-19 salgınının patlak vermesi, isyancıların düşmanlıklarını küresel olarak sürdürmeleri için bir tür oksijen sağladı.

Buhari, makalesinde şunları yazdı;

Havada korku anları: 450 hacı adayını taşıyan uçağın motoru alev aldı! Havada korku anları: 450 hacı adayını taşıyan uçağın motoru alev... Haberi Görüntüle

'TEHDİT YAYILIYOR'

Bazıları teröre karşı savaşın ABD'nin Afganistan'dan ayrılmasıyla sona ereceğine inansa da, bu savaşın ele alması gereken tehdit kıtamda şiddetle yanıyor. Afrika, küresel militanlığın yeni cephesi. Yine de, burada harcanan harcamanın Afganistan'daki kadar büyük olmasını bekleyen çok az kişi var. George W. Bush yönetimi altında başlayan terörizme karşı mücadele hiçbir zaman gerçek anlamda küresel olmadı. 

Son on yılda Afrika genelinde artan saldırılara rağmen, uluslararası yardım adım adım takip edilmedi. Mozambik, terörizm tehlikesi altındaki en son Afrika devleti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading