Yandex Metrica

New York'ta okul çalışanlarına aşı zorunluluğu getirildi

New York'ta okul çalışanlarına aşı zorunluluğu getirildi

ABD'nin New York şehrinde bulunan okullarda öğretmenlere ve diğer çalışanlara koronavirüs aşısı zorunlu hale getirildi.

Dünya

23.01.2024, 17:52

ABD Gıda ve İlaç Dairesinin (FDA), Pfizer/BioNTech’in Kovid-19 aşısına tam kullanım onayı vermesinin ardından, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, devlet okullarında çalışan herkesin 27 Eylül tarihine kadar ilk doz aşısını yaptırmak zorunda olduğunu bildirdi.

Aşı olmamış olan okul çalışanlarına düzenli test yaptırmak gibi bir seçenek sunulmazken, aksi halde uygulanacak yaptırım konusunda açıklama yapılmadı.

Şehirde daha önce okul çalışanları, diğer şehir çalışanları gibi aşı yaptırmak veya düzenli olarak test olmak zorundaydı.

New York şehrinde 1 milyona yakın öğrenci 13 Eylül tarihinde okula başlayacak.

TRHaber Gazze'den bildiriyor: İnci’nin Gazze Günlükleri (4) TRHaber Gazze'den bildiriyor: İnci’nin Gazze Günlükleri (4) Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE PCR TESTİ ZORUNLULUĞU

Türkiye'de ise öğretmenlere aşı zorunluluğu uygulaması yok.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısında, "Okullarda 6 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlamasıyla öğrencilerle irtibatlı öğretmen ve personelden düzenli PCR testi istenecek. Buna göre aşı olmayan öğretmenler haftada 2 kez PCR testi yaptıracak. Aşı olmayan üniversite öğrencilerimiz ve üniversite çalışanlarımızdan da düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz." diye konuşmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading