Yandex Metrica

New York eyaleti çalışanlarına aşı zorunluluğu getirildi

New York eyaleti çalışanlarına aşı zorunluluğu getirildi

ABD'nin New York eyaletinde çalışanlara, 6 Eylül tarihine kadar koronavirüs aşısı olmaları veya her hafta test yaptırmaları zorunluluğu getirildi.

Dünya

23.01.2024, 17:43

New York Valisi Andrew Cuomo, açıklama yaparak, eyalet genelindeki yaklaşık 250 bin çalışana, koronavirüs vakalarında görülen artışları önlemek amacıyla aşı ya da haftalık test zorunluluğunu getirmeye mecbur olduklarını belirtti.

Cuomo, devlet hastanelerindeki sağlık çalışanlarının ise aşı olma dışında başka seçeneği bulunmadığını ifade ederek, bunun yanı sıra özel sektördeki işverenlere çalışanlarını ve de müşterilerini aşılamaya teşvik etmeleri konusunda çağrı yaptı.

Türk SİHA'ları Afrika'da teröristleri imha etti: Bayraktar TB2'den nokta atışı Türk SİHA'ları Afrika'da teröristleri imha etti: Bayraktar TB2'den nokta atışı Haberi Görüntüle

BİDEN'IN SÖZ KONUSU PLANI AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da 26 Temmuz tarihinde yaptığı açıklamasında, şehirdeki öğretmenler ve polisler da dahil belediyeye bağlı 340 bin çalışana 13 Eylül tarihine kadar aşılanmaları, aşılanmayanlar için her hafta test yaptırmaları şartı getirdiklerini duyurmuştu.

ABD Başkanı Joe Biden’ın da tüm ülkede federal hükümete bağlı çalışanlara yönelik benzeri bir uygulama üzerinde çalıştığı ve söz konusu planı bugün açıklayabileceği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading