Yandex Metrica

Netanyahu'ya tepkiler çığ gibi: Esir yakınlarıyla tartıştı

Netanyahu'ya tepkiler çığ gibi: Esir yakınlarıyla tartıştı

İsrail basınında yer alan haberde Başbakan Binyamin Netanyahu ile Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirler yakınlarının tartışma yaşandı.

Dünya

23.01.2024, 21:48

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistinli direniş hareketi Hamas'ın elinde bulunan İsrailli esirlerin aileleriyle bir araya geldi. İsrail Başbakanlık Ofisi, Tel Aviv'de gerçekleşen görüşmeye dair herhangi bir görüntü paylaşmadı. 

Karadeniz F-16'lara mezar olacak: 80 değil, 800 F-16 teslim etseniz faydasız! Hazırlıklar tamam Karadeniz F-16'lara mezar olacak: 80 değil, 800 F-16 teslim etseniz... Haberi Görüntüle

ESİR YAKINIYLA TARTIŞTI

İsrail basınında yer alan haberlere göre Netanyahu'nun esir yakınlarıyla tartışma yaşadığı bildirildi. Netanyahu'nun esir yakınlarına "Şu anda herkesi eve getirme imkanı yok. Eğer bu bir seçenek olsaydı herhangi birinin bunu reddedeceğini gerçekten hayal edebilen var mı?" dediği, bir esir yakınının ise buna karşılık olarak "İsrailli esirlerin evlerine dönmesinin Gazze'ye yönelik saldırılardan daha öncelikli olması gerektiği"ni hatırlattığı belirtildi.

Bu arada Netanyahu'nun konuşmasını kağıttan yaptığı ve esir yakınlarının sorularına cevap vermediği kaydedildi. 

Simpsonlar tekrar sahnede: Trump'a yapılan saldırıyı önceden mi tahmin ettiler? Simpsonlar tekrar sahnede: Trump'a yapılan saldırıyı önceden mi tahmin ettiler? Haberi Görüntüle

ESİR TAKASI MUTABAKATI

İsrail ile Filistinli direniş hareketi Hamas arasında esir takasını da kapsayan 4 günlük insani ara için mutabakata varılmıştı. 24 Kasım Cuma günü başlayan ara daha sonra 3 gün daha uzatılmıştı. Bu süre zarfında Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading