Yandex Metrica

Netanyahu'dan Biden'a cevap: 'Amerikan kamuoyu arkamda'

Netanyahu'dan Biden'a cevap: 'Amerikan kamuoyu arkamda'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Harvard Harris Poll anketine göre ABD kamuoyunun İsrail'e desteğinin yüzde 82 oranında çıktığına işaret ederek "Bu bizim saldırılarımıza zafere kadar devam etmemize yardımcı olacak." dedi.

Dünya

01.03.2024, 18:04

İsrail hükümet ofisinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamalarına cevap verdi. "Savaşın başından beri savaşın vaktinden önce bitirilmesini hedefleyen baskıyı tıkamak ve İsrail'e uluslararası destek sağlamak için diplomatik bir kampanya yürüttüm." diyen Netanyahu, bu konuda gözle görülür bir başarı elde ettiğini savundu.

Netanyahu, Harvard Harris Poll anketine göre ABD kamuoyunun İsrail'e desteğinin yüzde 82 oranında çıktığını hatırlatarak  "Bu bizim saldırılarımıza zafere kadar devam etmemize yardımcı olacak." yorumunda bulundu.

Türkler düşmanımız! Hindistan basınında dikkat çeken analiz: Savunma sanayi ürünlerimizi veto ettiler Türkler düşmanımız! Hindistan basınında dikkat çeken analiz: Savunma sanayi ürünlerimizi... Haberi Görüntüle

BIDEN'IN SÖZLERİ

İsrail basını, Netanyahu'nun bu sözlerinin ABD Başkanı Biden'ın New York'ta gazetecilere verdiği bir demecinde, "Gazze'de masumların öldürülmesinin İsrail'e uluslararası desteği azaltılabileceği" biçimindeki açıklaması üzerine geldiğine dikkat çekiyor. ABD Başkanı Biden, gazetecilerin Gazze'de ateşkesin ne zaman sağlanacağına ilişkin sorusuna, "Umuyorum bu hafta sonuna kadar. Ulusal güvenlik danışmanım çok yakın olduğumuzu söyledi ama daha tamamlamadık. Umuyorum ki gelecek pazartesiye kadar (Gazze'de) ateşkes sağlanacaktır." cevabını vermişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading