Yandex Metrica

Netanyahu’dan bakanlara skandal talimat! Gözünü kan bürüdü yeni katliam peşinde

Netanyahu’dan bakanlara skandal talimat! Gözünü kan bürüdü yeni katliam peşinde

Terör devletinin Gazze'ye saldırıları devam ederken İsrail Başbakanı Netanyahu’dan "binlerce gözaltı yeri hazırlanması" talimatı geldi. İsrail Başbakanı, Refah'a askeri operasyon fikrinden geri adım atmak istemiyor. Netanyahu, uluslararası uyarılara rağmen yakın zamanda Gazze'nin güneyindeki Refah'ta Hamas'a karşı askeri operasyon başlatacaklarını söyledi. Öte yandan Netanyahu, kendisini eleştiren Biden'a "Bu benim kendi politikam değil, İsraillilerin büyük çoğunluğunun desteklediği bir politika" şeklinde yanıt verdi.

Dünya

25.03.2024, 07:03

7 Ekim Cumartesi sabahı başlayan savaşın başından bu yana ABD'nin koşulsuz desteğini arkasına alarak Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail, hedef gözetmeksizin her yeri bombalarken 30 binden fazla masum Filistinliyi katletti. İsrail Başbakanı Netanuahu, Refah'a askeri operasyon fikrinden geri adım atmak istemiyor.

Polonya'da maden ocağında göçük! 78 kişiyi kurtarma çalışmaları sürüyor Polonya'da maden ocağında göçük! 78 kişiyi kurtarma çalışmaları sürüyor Haberi Görüntüle

''REFAH'A GİDECEĞİZ''

Alman gazetesi Bild ve ABD merkezli Politico'ya Refah'a askeri operasyon konusunu değerlendiren bebek katili, "Refah'a gideceğiz. Ayrılmayacağız. Biliyorsunuz benim kırmızı çizgim var. 7 Ekim'deki kırmızı çizginin ne olduğunu biliyorsunuz. Bir daha asla olmayacak." ifadelerini kullandı.

Dev rezerv göz kamaştırıyor! Bölgeyi terörden temizleyip petrol zengini olacaklar! Dev rezerv göz kamaştırıyor! Bölgeyi terörden temizleyip petrol zengini olacaklar! Haberi Görüntüle

''BİRKAÇ HAFTA SÜRECEK''

Aylardır abluka altına alınan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'nin güneyindeki Refah'ta bir askeri harekata başladıklarında, yoğun çatışma aşamasının tamamlanmasının birkaç hafta süreceğini dile getiren Netanyahu, isimlerini vermeden, Hamas'a yönelik saldırıyı sürdürmek için birçok Arap liderin zımni desteğini aldığını iddia etti.

250 firma birleşti robot ordusu kuruluyor! Gizli depolarda hummalı çalışma! Direkt cepheye gidecekler 250 firma birleşti robot ordusu kuruluyor! Gizli depolarda hummalı çalışma!... Haberi Görüntüle

''FİLİSTİN DEVLETİ GÖRMEK İSTEMİYORUZ''

"7 Ekim'den sonra bir Filistin devleti görmek istemiyoruz." ifadesini kullanan Netanyahu, uluslararası toplumdan gelen iki devletli çözüm önerilerini reddederken Ramazan ayı vesilesiyle ateşkes fikrini de geri çevirdi. Netanyahu İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasını görmek istediğini ancak müzakerelerde herhangi bir ilerleme göremediğini belirtti.

Rusya'dan Lavrov-Fidan görüşmesine dair açıklama: 'Yaklaşan ikili temasların takvimine değinildi' Rusya'dan Lavrov-Fidan görüşmesine dair açıklama: 'Yaklaşan ikili temasların takvimine değinildi' Haberi Görüntüle

BİNLERCE GÖZALTI YERİ HAZIRLANMASI TALİMATI VERDİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Maliye, Savunma ve Ulusal Güvenlik Bakanlıklarına "binlerce gözaltı yerinin acilen hazırlanması talimatı verdiği" belirtildi. KOnuya ilişkin açıklama İsrail Hükümeti Basın Ofisinden geldi. Yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu’nun, Tel Aviv’de bakanlarla gerçekleştirdiği toplantıda, Maliye, Savunma ve Ulusal Güvenlik Bakanlıklarına, "binlerce gözaltı yerinin acilen hazırlanması talimatı verdiği" ifade edildi.

İsrail ordusu ve İsrail İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet’in (Şabak) Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria’da 2024 boyunca binlerce kişinin alıkonacağı ve gözaltına alınacağı yönündeki değerlendirmesini sunduğu aktarılan açıklamada, 7 Ekim’den bu yana çoğu Gazze’de alıkonanlar olmak üzere yaklaşık 4 bin kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Dünyanın en zengin düğünü başladı! Hintli milyarder oğlu için servetini ortaya döktü! Dünyaca ünlü yıldızlar düğüne akın etti! Dünyanın en zengin düğünü başladı! Hintli milyarder oğlu için servetini... Haberi Görüntüle

BIDEN'A CEVAP: KENDİ POLİTİKAM DEĞİL

ABD Başkanı Joe Biden, dün verdiği bir röportajda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "İsrail'e artık faydadan çok zarar verdiğini" belirterek, İsrail Başbakanı'nın Gazze'deki saldırılarının ve bu saldırılarda öldürülen 30 binden fazla sivilin sorumluluğunun ağır olduğunu söylemişti.

Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'ın kendisine yönelttiği eleştirilere cevap verdi. Netanyahu, izlediği politikanın İsraillilerin büyük çoğunluğunun desteklediği bir politika olduğunu savunurken ''Bu benim kendi politikam değil, İsraillilerin büyük çoğunluğunun desteklediği bir politika" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading