Yandex Metrica

Netanyahu sivillerin son sığınağı Refah'a saldırıda kararlı: 'Yoksa savaşı kaybedeceğiz'

Netanyahu sivillerin son sığınağı Refah'a saldırıda kararlı: 'Yoksa savaşı kaybedeceğiz'

İsrail Başbakanı Netanyahu, düzenlediği basın toplantısında "Refah'a askeri saldırı başlatmazsak savaşı kaybederiz." ifadelerini kullandı.

Dünya

02.03.2024, 11:45

Ülkesinin Gazze'deki saldırıları ve Hamas ile muhtemel esir takası anlaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bir kez daha Refah'a saldırı sinyali verdi. Masumların son sığınağı haline gelen Refah kentine saldırı baştılmasına karşı çıkan uluslararası çağrılara kulaklarını tıkayan Netanyahu, "İsrail'in Refah dahil mutlak zafere kadar savaşacağını açıkça ifade ediyorum. Refah'ta hareket etmemizi engellemek isteyen herkes aslında bize savaşı kaybetmemizi söylüyor. Refah'a askeri saldırı başlatmazsak savaşı kaybederiz. Buna izin vermeyeceğim." şeklinde konuştu.

NASA'nın hatası insan hayatına neden olabilir! Uzayda mahsur kalan astronotlardan yardım çağrısı geldi! NASA'nın hatası insan hayatına neden olabilir! Uzayda mahsur kalan astronotlardan... Haberi Görüntüle

"ANLAŞMA OLSA BİLE REFAH'A GİRECEĞİZ"

Hamas'la esir takası anlaşması yapılsa bile saldırılara devam edeceklerini söyleyen İsrail Başbakanı, "Herkes rehine anlaşması için ek anlaşma istiyor. Ben de istiyorum. Bunu başarabilirsek iyi olur ancak anlaşmaya varsak bile biz Refah'a gireceğiz." dedi. Bağımsız Filistin'in tanınmasına kesinlikle karşı olduklarını tekrarlayan Binyamin Netanyahu, bunun Batı tarafından dayatıldığını ama buna boyun eğmeyeceklerini belirtti. Netanyahu, "Kabinede de açıkça belirttim ve bir kez daha açıklayacağım. Çözüme ancak önkoşulsuz doğrudan müzakerelerle ulaşılacaktır." ifadesini kullandı.

Trump'ı hedef tahtasına koymanın zamanı geldi demişti: Joe Biden'ın o konuşması ABD'de tekrardan gündem oldu! Trump'ı hedef tahtasına koymanın zamanı geldi demişti: Joe Biden'ın o... Haberi Görüntüle

"BU ŞARTLARI KABUL EDEMEYİZ"

Esirlerin serbest kalmasının yolunu güçlü askeri baskı ve çok sıkı müzakerelerden geçtiğini ve bunu gerçekleştirdiklerini söyleyen Netanyahu, Gazze Şeridi'nde tutulan İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacak olası bir anlaşmaya yönelik müzakerelerin Hamas'ın "hayal ürünü" talepleri nedeniyle durdurulduğunu iddia etti. Netanyahu sözlerini şöyle tamamladı: "Şimdiye kadar Hamas'ın talepleri ancak İsrail'in yenilgisini gösteriyor. Açıkçası bu şartları kabul edemeyiz, ancak Hamas bu hayali taleplerden geri adım attığında ilerleme kaydedebiliriz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading