Yandex Metrica

Netanyahu kana doymuyor! Savaşı sonlandırmayı ve Gazze'den çekilmeyi reddetti

Netanyahu kana doymuyor! Savaşı sonlandırmayı ve Gazze'den çekilmeyi reddetti

İsrail işgal güçlerinin Refah'taki mülteci kampına yönelik hava saldırısında can kaybı ilk belirlemelere göre 60'a yükseldi. Hayatını kaybedenlerin çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşuyor. Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, 8 aydır süren savaşı sonlandırmayı ve Gazze'den çekilmeyi reddettiği belirtildi.  

Dünya

27.05.2024, 10:17

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail ordusu, "Güvenli bölge" olarak gösterildiği için 100 binden fazla Filistinli'nin sığındığı bölge olan Refah'ta çadır kenti vurdu. Saldırı sonucu aralarında çocukların da olduğu çok sayıda Gazzeli hayatını kaybetti. Bölgeden gelen görüntüler, katliamın boyutunu gözler önüne serdi. Dünyanın bütün "düzen kurucu" sözde kurumları yine olan biteni sadece seyretti.

Bütün iletişim kanalları İsrail tarafından kesildiği için Refah'ta gerçekleştirilen katliamda kaç cocuğun ve yetişkinin öldürüldüğü, kaç yaralının olduğu tam olarak bilinmiyor. İsrail bütün hastaneleri bombaladığı için yaralılar acı içerisinde hayatlarını kaybetti.

Alman devi Deutsche Bank'tan dikkat çeken Türkiye analizi: Enflasyon yıl sonunda bakın kaça gerileyecek Alman devi Deutsche Bank'tan dikkat çeken Türkiye analizi: Enflasyon yıl... Haberi Görüntüle

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

Saldırıların ardından Hamas'tan açıklama geldi. Yapılan açıklamada “Tüm taraflardan, özellikle Mısır'daki kardeşlerimizden, İsrail işgal güçlerini Refah sınır kapısından çekilmeye zorlamak için baskı yapmasını talep ediyoruz.” denildi.

Donald Trump'a silahlı saldırı görüntüler ortaya çıktı! ABD alarma geçti! Donald Trump'a silahlı saldırı görüntüler ortaya çıktı! ABD alarma geçti! Haberi Görüntüle

SAVAŞI SONLANDIRMAYI VE GAZZE'DEN ÇEKİLMEYİ REDDETTİ

Öe yandan İsrail Başbakanı Netanyahu, savaşı sonlandırmayı ve Gazze'den çekilmeyi reddetti. Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun, Gazze'deki İsrailli esirlerin kurtarılması için müzakerelerde bulunan heyete defalarca geniş yetkiler verdiği ifade edildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'ın, savaşın sona ermesi ve Hamas'ın olduğu gibi kalması için İsrail ordusunun Gazze'den çekilmesini talep ettiği ancak Netanyahu'nun bunu reddettiği aktarıldı.

Kerkük'te yeni dönem! Dönüşümlü valilik modeli hayata geçiyor: 100 yıl sonra bir ilk Kerkük'te yeni dönem! Dönüşümlü valilik modeli hayata geçiyor: 100 yıl... Haberi Görüntüle

SAVAŞIN SONRA ERMESİNE KARŞI

Netanyahu, Savaş Kabinesi'nin "Hamas'la esir takası anlaşması ve Gazze'de savaşın devam etmesiyle" ilgili düzenlediği toplantı öncesinde, savaşın sona ermesine karşı olduğunu dile getirdi.

Bilindiği üzere İsrail 25 Mayıs'ta, Hamas'la esir takası ve ateşkes müzakerelerinin gelecek hafta yeniden başlayacağını duyurmuş ancak Hamas, arabuluculardan müzakerelerin gelecek hafta başlayacağına dair bir bilgi almadıklarını açıklamıştı.

Netanyahu, İsrail ve uluslararası kamuoyunda, siyasi nedenlerle Hamas ile esir takası anlaşması yapmamakla suçlanıyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading