Yandex Metrica

Netanyahu bildiğini okuyor: 'Gazze'deki savaş sürecek'

Netanyahu bildiğini okuyor: 'Gazze'deki savaş sürecek'

İrlanda, Norveç ve İspanya'nın Filistin devletini tanıyacaklarını açıklaması İsrail'i küplere bindirdi. İsrail Başbakanı Neyanyahu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada atılan bu adımın barışı sağmlamayacağını savunurken Gazze'ye yönelik saldırılara devam edeceklerini bildirdi.

Dünya

22.05.2024, 21:24

Üç Avrupa ülkesi; İrlanda, Norveç ve İspanya'nın Filistin devletini tanıma kararı alması İsraillileri öfkelendirdi. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Birkaç Avrupa devletinin Filistin devletini tanımaya kararlı olmaları terörü ödüllendirmektir." ifadelerini kullandı. Görüntülü bir mesajla seslenen Netanyahu, söz konusu tanıma kararlarının barışı sağlamada yardımcı olmayacağını ve bunu kesinlikle reddettiklerini vurguladı. Filistin devletinin bir terör devleti olağını iddia eden Netanyahu, Gazze'de saldırıların durmayacağını söyledi. 

Seri katilin milyon dolarlık oyun alanı: Lüks malikaneye binlerce insan gömüp üzerlerinde yaşamış Seri katilin milyon dolarlık oyun alanı: Lüks malikaneye binlerce insan... Haberi Görüntüle

FİLİSTİN'İN BM TEMSİLCİSİ MANSOUR: "HARİKA BİR GÜN"

 Filistin’in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Riyad Mansour, üç Avrupa ülkesinin Filisitn devletini tanıma kararı almasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Bugün burada bir araya geldiğimizde Avrupa'dan çok olumlu haberler aldığımız harika bir gün." dedi. 

Bir ve iki derken şimdi üçüncü uçak gemisi! Denizdeki yarış ilk hangi ülkeyi yakacak? Bir ve iki derken şimdi üçüncü uçak gemisi! Denizdeki yarış... Haberi Görüntüle

NORVEÇ'TEN TANIMA KARARI

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Norveç hükümeti, Norveç'in Filistin'i bir devlet olarak tanımasına karar verdi." dedi.

Kassam Tugayları duyurdu! İsrail yine kendi vatandaşlarını öldürdü Kassam Tugayları duyurdu! İsrail yine kendi vatandaşlarını öldürdü Haberi Görüntüle

İSPANYA'DAN TANIMA KARARI

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, 28 Mayıs'ta Bakanlar Kurulunun yapacağı haftalık olağan toplantıda alınacak kararla Filistin devletini resmi olarak tanıyacaklarını duyurdu.

Sanchez, İspanya Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Sözlerin eyleme geçme vakti geldi. Bu bir son değil, başlangıç." diyerek Filistin devletini tanıma kararı alacaklarını açıkladı.

Afrika'da Türk imzası:  İlk elektrikli demiryolu hattı faaliyete geçti Afrika'da Türk imzası: İlk elektrikli demiryolu hattı faaliyete geçti Haberi Görüntüle

İRLANDA'DAN TANIMA KARARI

İrlanda Başbakanı Simon Harris, İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheal Martin ve İrlanda Ulaştırma Bakanı Eamon Ryan, başkent Dublin'de basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Harris, Filistin devletinin tanınmasına ilişkin yaptığı konuşmanın başında, "Bugün İrlanda, Norveç ve İspanya olarak Filistin devletini tanıdığımızı ilan ediyoruz. Şimdi her birimiz bu kararı hayata geçirmek için gerekli ulusal adımları atacağız." ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading