Yandex Metrica

NATO ve AB'nin imzaladığı ortak bildiriye tepki! 'Batı üstünlüğüne methiyedir'

NATO ve AB'nin imzaladığı ortak bildiriye tepki! 'Batı üstünlüğüne methiyedir'

NATO ile Avrupa Birliği (AB) arasında imzalanan ortak bildiriye Rusya'dan tepki geldi. Rusya Dış işleri Bakanlığı tarafından bildiri "Batı üstünlüğü felsefesine methiye" olarak nitelendirdi.

Dünya

23.01.2024, 22:17

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova yaptığı yazılı açıklamasında, NATO ile AB arasında Rusya ve Çin'e karşı işbirliğinin artırılması, Ukrayna'ya desteğinin devam etmesi, iki taraf arasındaki işbirliğinin bir sonraki aşamaya taşınması amacıyla ortak bildiri imzalanmasına tepki gösterdi.

Almanya'da silahlı saldırı! Çok sayıda kişi hayatını kaybetti Almanya'da silahlı saldırı! Çok sayıda kişi hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

"BATI ÜSTÜNLÜĞÜ FELSEFESİ ÜZERİNE BAŞKA BİR METHİYEDİR"

Küresel olarak AB'nin NATO ile yeni bir ortaklık düzeyine doğru ilerlediğini ifade eden Rus sözcü Zaharova, böylece AB'nin Çin ile jeopolitik rekabete çekildiğini söyledi. Zaharova, "Ortak deklarasyon aynı zamanda Batı üstünlüğü felsefesi üzerine başka bir methiyedir" dedi.

NATO ve AB'nin kendi vatandaşları için tüm siyasi, ekonomik ve askeri araçları kullanacağını açıkça altını çizen Zaharova, Batı'nın, dünyanın geri kalanını bu araçların yardımıyla yeniden biçimlendirilmesi gereken düşmanca bir ortam olarak gördüğünü belirtti. 

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in, AB'yi çiçekli bahçe ve çevresindeki dünyayı da bu bahçeye ilerleyen ormana benzetmesini hatırlatan Zaharova, gerçekte Avrupa'yı bu "orman"ın tehdit etmediğini, tek kutuplu dünya yaratmaya çalışan AB ve NATO'nun suçlu olduğunu ifade etti.

1.100 km dar geldi: Askerler 13 saat boyunca çalıştı: Sınır hattına 10.000'den fazla mayın döşendi 1.100 km dar geldi: Askerler 13 saat boyunca çalıştı: Sınır... Haberi Görüntüle

"DEVLETLERİ BİZ VE ONLAR ŞEKLİNDE BÖLÜYORLAR"

Sözcü Zaharova, "Açıktır ki, NATO ve AB'nin bağımsız dış politika izleyen devletlere yönelik saldırgan ve çatışmacı yaklaşımları, devletleri 'biz' ve 'onlar' şeklinde bölmeye çalışmaları, yalnızca çatışmaların barışçıl yollarla çözülmesini engelleyecek, uluslararası güvenliği ve terörle mücadeleyi zayıflatacaktır." dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading