Yandex Metrica

NASA'dan Türkiye açıklaması! Uydu fotoğraflarını yayınlayıp uyardı

NASA'dan Türkiye açıklaması! Uydu fotoğraflarını yayınlayıp uyardı

NASA, Türkiye'de devam eden orman yangınlar ile ilgili bir açıklama yaptı. NASA, dünya genelinde sıcaklık artışının yaşandığına dikkat çekerken yangın bölgelerinin uydu görüntülerini de yayınladı.

Dünya

23.01.2024, 17:45

Türkiye günlerdir orman yangınları ile boğuşuyor. Yangın, Milas'ta yer alan termik santrale kadar sıçramıştı ancak alevler etkisini bu sabah yitirdi. Yangon kontrol altına alındı ve bölgede soğtuma çalışmaları başladı.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nden (NASA) Türkiye'de sürmekte olan orman yangınları ile ilgili bir paylaşım geldi.

TRHaber Gazze'den bildiriyor. İnci’nin Gazze günlükleri-1 TRHaber Gazze'den bildiriyor. İnci’nin Gazze günlükleri-1 Haberi Görüntüle

SON YILLARIN EN KÖTÜSÜ

NASA'nın resmi sitesinde yer alan yazıda 'Şiddetli bir sıcak hava dalgasının ve aylarca süren kuru havanın ortasında Türkiye, son yılların en kötü orman yangınlarından bazılarıyla karşı karşıya' ifadelerine yer verildi. Yangın bölgelerini uyduları ile takip eden NASA, yeni görüntüler de paylaştı. Yangınların günlerdir sürmesi ile ilgili açıklamalara da yer verilen paylaşımda 'Yangınlar hala kuvvetli rüzgarlar, 40 santigrat derecenin üzerindeki hava sıcaklıkları ve düşük nem ile besleniyor' denildi.

Simpsonlar'ın yeni kehaneti! ABD Başkanı Kamala Harris mi olacak? Simpsonlar'ın yeni kehaneti! ABD Başkanı Kamala Harris mi olacak? Haberi Görüntüle

NASA'DAN UYARI

Dünya genelinde bir sıcaklık artışı olduğuna vurgu yapan NASA, Güney Avrupa'nın büyük bir bölümünün 1980'lerden beri görülmeyen aşırı sıcaklar ile kavrulduğunun altını çizdi. İklim bilimciler tarafından yıllardır dile getirilen bu durumun 'Küresel Isınma'nın bir sonucu olduğu belirtiliyor. Geçtiğimiz ay hem Yunanistan hem de Türkiye'de ulusal sıcaklık rekorları kırıldı' diyen NASA, Yunanistan ve Lübnan'da da yangınların sürmekte olduğuna dikkat çekti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading