Yandex Metrica

NASA astronotu uzaydan Nemrut ve Tatvan'ı fotoğrafladı! Görenler hayran kaldı

NASA astronotu uzaydan Nemrut ve Tatvan'ı fotoğrafladı! Görenler hayran kaldı

Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) astronotlarından Andreas Mogensen, uzaydan çektiği bir fotoğrafta Bitlis'in Tatvan ilçesi, Nemrut Krateri ve Van Gölü'nü aynı karede bir araya getirdi. Tatvan Kaymakamı, bu eşsiz manzarayı bizzat yerinde görmesi için astronotu ilçeye davet etti.

Dünya

04.04.2024, 21:17

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği ödüllü Nemrut Krater Gölü, NASA astronotlarının da ilgisini çekti. Bu muazzam doğa harikası, NASA astronotlarından Andreas Mogensen tarafından uzaydan çekilen bir fotoğraf ile göz kamaştırıcı bir şekilde belgelendi.

NASA'nın web sayfasındaki astronot çekimleri bölümünde paylaşılan fotoğraf karesi oldukça beğenildi.

Fotoğrafın 23 Kasım 2023 tarihinde 12.30 saatlerinde çekildiği bilgisi paylaşılırken; fotoğraf karesinde Tatvan ilçesi, Nemrut Krateri ve Van Gölü birlikte yer aldı. Mükemmeliyet ödüllü Nemrut Kalderası’nın beyaz gelinliğini giyen muhteşem görüntüsü görsel şölen yaşatırken; kalderanın eteklerinde yer alan Tatvan ilçesini saran Van Gölü görüntüsü de doğal bir güzellik sundu. 

NASA'nın “Nemrut Dağı Turkey” notuyla paylaşılan fotoğraf karesi, sosyal medyada da kısa sürede binlerce beğeni aldı.

Casus İHA ile F-35 üssünü saniye saniye kaydettiler: İşgalciyi rezil eden kayıtlar dünyanın gündeminde Casus İHA ile F-35 üssünü saniye saniye kaydettiler: İşgalciyi rezil... Haberi Görüntüle

"İLÇEMİZİN DOĞAL GÜZELLİKLERİNİ GÖRMEYE DAVET EDİYORUZ"

NASA astronotunun uzaydan çektiği fotoğrafla ilgili değerlendirmede bulunan Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir; mükemmeliyet ödüllü Nemrut Krater Gölü’nün astronotların da ilgisini çekmesinin bölge adına sevindirici bir olay olduğunu söyledi.

Kaymakam Demir, bölgenin birçok doğal güzelliğe sahip olduğunu belirtirken; Nemrut Krater Gölü’nün de bunlardan biri olduğunu vurguladı.

Demir, “Uzaydan bile bu kadar güzel görünen bir kalderamız ve en az bu kalderamız kadar güzel olan daha birçok doğal güzelliğimiz var. Bu doğal güzelliklerden biri olan Nemrut Kalderamız, doğal güzelliğiyle kendine hayran bırakmakta ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Bu anlamda herkesi ilçemizin bu doğal güzelliklerini yerinde görmeye davet ediyoruz. İnşallah bizlerde yaptığımız ve yapacağımız tanıtım faaliyetleri ile bölgemizi daha çok tanıtmaya ve her anlamda daha çok görünür kılmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

İlçenin sakinleri ise, Nemrut Krater Gölü’nü uzaydan fotoğraflayan NASA astronotu Andreas Mogensen ve astronot arkadaşlarını bu doğal güzelliği yerinde görmeleri için ilçeye davet etti.

NASA astronotlarının sık sık ilgisini çeken bölge, geçen yıllarda da yine NASA astronotları tarafından çekilen ve NASA’nın düzenlediği çevrim içi fotoğraf yarışmasında uzaydan çekilen Van Gölü fotoğrafı birinci seçilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading