Yandex Metrica

Müslüman ailenin katili terör suçundan da yargılanacak

Müslüman ailenin katili terör suçundan da yargılanacak

Kanada'da müslüman bir aileden 4 kişiyi öldüren, 1 çocuğu yaralayan zanlı yeniden hakim karşısında. Zanlı, terör suçundan da yargılanacak.

Dünya

23.01.2024, 21:56

6 Haziran'da Kanada'nın Ontario eyaletine bağlı Londra kentinde 20 yaşındaki Nathaniel Veltman aracı ile müslüman bir aileye çarpmış, olayda aileden 4 kişi yaşamını yitirmiş, 9 yaşındaki çocuk ise yaralanmıştı.

Ülkede ve dünya kamuoyunda büyük yankı uyandıran saldırının ardından, Veltman ilk kez 10 Haziran'da hakim karşısına çıkmıştı. Yargılanmasında 4 birinci dereceden cinayet, 1 cinayete teşebbüs ve kasten yaralama suçlamaları yöneltilmişti. 

TERÖR SUÇU DA EKLENDİ

Zanlı Veltman, yeniden hakim karşısına çıktı. Yayın yasağı bulunan yargılamada Veltman'a yöneltilen suçlamalara 2 terör suçu daha eklendi. Duruşmanın 21 Haziran'a ertelendiği öğrenildi.

ŞÜPHELENİLEN BAŞKA TEHDİT YOK

Londra polisi, yaptığı açıklamada, eylemin terör suçu oluşturduğunu tespit etmek için Kanada Başsavcılığı ve Kamu Savcılık Servisi'nin birlikte çalıştığını kaydetti. Zanlı ile bağlantılı olarak bilinen ya da şüphe duyulan başka bir tehdit bulunmadığı belirtildi.

AİLE ÜYELERİ SON YOLCULUĞUNA ODAKLANDI

Veltman tarafından kasten öldürülen 4 aile üyesi 13 Haziran'da düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuklarına uğurlandı ve London Müslüman Mezarlığı'nda defnedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading