Yandex Metrica

Mossad'ın suikast planı! Hedefte Türkiye, Katar ve Lübnan'daki Hamaslı isimler var

Mossad'ın suikast planı! Hedefte Türkiye, Katar ve Lübnan'daki Hamaslı isimler var

İsrail istihbarat servisleri, Gazze’deki savaş sona erdiğinde dünyanın dört bir yanındaki Hamas liderlerini ve 7 Ekim’den sorumlu militanlara suikast için yıllarca sürecek bir mücadeleye hazırlanıyor. İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu’nun talimatıyla İsrail’in üst düzey istihbarat kurumlarının Lübnan, Türkiye ve Katar’da yaşayan Hamas liderlerini suikast planları üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Dünya

21.02.2024, 18:46

İsrail ile Hamas arasındaki savaş bir haftalık insani aranın ardından yeniden başlarken Başbakan Binyamin Netanyahu'nun katil ve zorba ordusu, yine kan döktü ve masum Filistinlileri hayattan kopardı. Şimdiye binlerce Filistinliyi dünyanın gözü önünde eşi benzeri olmayan bir soykırımla ortadan kaldıran İsrail'in yeni bir plan yaptığı ortaya çıktı. Amerikan Wall Street Journal gazetesi, İsrail'in dünyanın dört bir yanındaki Hamas liderlerini bulup öldürmek için plan yaptığını yazdı.

Küreği 95 bin 500 dolarlık elmasa vurdu: Bir anda hayatı değişti: 19,22 karatlık mucize Küreği 95 bin 500 dolarlık elmasa vurdu: Bir anda hayatı... Haberi Görüntüle

HEDEFTE KİMLER VAR?

Wall Street Journal gazetesinin iddiasına göre Netanyahu hükümeti, 7 Ekim Cumartesi sabahı başlayan Aksa Tufanı operasyonundan bu yana suikast planları yapıyor. Netanyahu'dan talimat alan Mossad; Lübnan, Türkiye ve Katar'da Hamas yöneticilerini hedef almaya hazırlanıyor.

Dünya'ya dönen astronottan şoke eden açıklama: Görmemem gereken bir şey gördüm! Dünya'ya dönen astronottan şoke eden açıklama: Görmemem gereken bir şey... Haberi Görüntüle

TALİMAT NETANYAHU'DAN

Suikast planını gizlemeyen Netanyahu 22 Kasım'da yaptığı bir konuşmada, "Mossad'a Hamas liderleri her neredeyse orada onlara karşı önlem alması emrini verdim." şeklinde ifadeler kullanmıştı. Aynı toplantıda savunma bakanı Yoav Gallant da Hamas liderleri için "ölü adam" benzetmesi yapmış ve ''Hamas liderlerinin sayılı günleri kaldı.'' demişti.

İsrail'in başkenti Tel Aviv'e İHA saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralılar var İsrail'in başkenti Tel Aviv'e İHA saldırısı: Çok sayıda ölü ve... Haberi Görüntüle

ESKİ MOSSAD BAŞKANINDAN İTİRAZ

Öte yandan Netanyahu'nun suikast planına eski Mossad başkanı Efraim Halevy'den itiraz geldi. Efraim Halevy, konuya ilişkin yaptığı açıklamada ''Hamas liderlerini öldürerek tehdidi ortadan kaldırmazsınız. Bu daha kötü bir zemin hazırlar. Hamas intikam hissiyle örgüte bağlılığını daha da artırabilir.'' ifadelerini kullandı.

Meta'dan seçim ayarlı Trump kararı! Kısıtlamaları kaldırıldı Meta'dan seçim ayarlı Trump kararı! Kısıtlamaları kaldırıldı Haberi Görüntüle

DÜNYA ÇAPINDA 2700 SUİKAST OPERASYONU

Wall Street Journal'a göre İsrail, ikinci dünya savaşından bu yana dünya çapında 2700 suikast operasyonuna imza attı. Eski Nazi üyelerinden, önde gelen Filistinlilere çok sayıda kişi bu saldırıların hedefi oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading