Yandex Metrica

Moskova'yı kana bulayan teröristlerin Türkiye'ye neden geldiği belli oldu

Rusya'daki konser salonu saldırganlarının Türkiye'ye neden geldiği belirlendi. Moskova'daki terör saldırısını gerçekleştiren saldırganlardan ikisinin uzun süredir Moskova'da ikamet ettiği, biten ikamet sürelerini uzatmak için Türkiye'ye kısa süreliğine giriş-çıkış yaptıkları tespit edildi. Tacik uyruklu saldırganlardan Shamsidin Fariduni'nin 20 Şubat'ta havayoluyla Rusya'dan Türkiye'ye giriş yaptığı, İstanbul'dan 2 Mart'ta Moskova’ya döndüğü belirlendi. 5 Ocak'ta İstanbul'a gelen Saidakram Rajabalizoda'nın ise diğer saldırgan Fariduni ile aynı uçakta 2 Mart'ta Moskova'ya döndüğü ortaya çıktı.

Dünya

08.04.2024, 00:20

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Crocus City Hall binasındaki konser salonunda geçtiğimiz akşam saatlerinde terör saldırısı meydana geldi. Silahlı saldırı sonucunda 139'a yükseldi.  Moskova'daki saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi. 

Saldırının ardından Kremlin'den açıklama geldi. Açıklamda ''Putin ile görüşen FSB Direktörü Aleksandr Bortnikov, Moskova'daki terör saldırısına doğrudan karışan 4 terörist dahil 11 kişinin yakalandığını bildirdi.'' denildi.

Rusya'dan yapılan açıklamada ''Saldırıya katılan teröristler, Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalıştı. Teröristler sınırı geçmeyi planladı ve Ukrayna tarafında temasları vardı.'' ifadelerine yer verildi.

Emine Erdoğan'dan kritik görüşme! Nijerya Devlet Başkanı'nın eşi Oluremi Tuinubi ile kadın istihdamına yönelik görüşmeler gerçekleştirildi! Emine Erdoğan'dan kritik görüşme! Nijerya Devlet Başkanı'nın eşi Oluremi Tuinubi... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'YE NEDEN GELDİKLERİ BELLİ OLDU

Terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği Moskova'daki terör saldırısını gerçekleştiren saldırganlarla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. 

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Rusya'daki konser salonu saldırganlarının ikamet süreleri bittiği için Türkiye'ye geldiği belirlendi. Moskova'daki terör saldırısını gerçekleştiren saldırganlardan ikisinin uzun süredir Moskova'da ikamet ettiği, biten ikamet sürelerini uzatmak için Türkiye'ye kısa süreliğine giriş-çıkış yaptıkları tespit edildi. Tacik uyruklu saldırganlardan Shamsidin Fariduni'nin 20 Şubat'ta havayoluyla Rusya'dan Türkiye'ye giriş yaptığı, İstanbul'dan 2 Mart'ta Moskova’ya döndüğü belirlendi. 5 Ocak'ta İstanbul'a gelen Saidakram Rajabalizoda'nın ise diğer saldırgan Fariduni ile aynı uçakta 2 Mart'ta Moskova'ya döndüğü ortaya çıktı.

Alman bakan Baerbock, Netanyahu'nun yüzüne bakarak haykırdı: Gazze'yi açlığa sürüklüyorsun Alman bakan Baerbock, Netanyahu'nun yüzüne bakarak haykırdı: Gazze'yi açlığa sürüklüyorsun Haberi Görüntüle

TERÖRİSTLER MAHKEME KARŞISINA ÇIKTI

"Crocus City Hall" adlı konser salonuna 22 Mart akşamı terör saldırısı düzenledikleri suçlamasıyla gözaltına alınan 11 şüpheliden 4'ü, Moskova Basmanny Bölge Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı.

"Organize bir grubun üyesi olarak ölümle sonuçlanan terör saldırısı gerçekleştirme" ile suçlanan şüpheliler, ayrı ayrı salonlarda hakim karşısına çıkarıldı.

Gazze'nin ahı tuttu! Irkçı Bakan Itamar Ben-Gvir trafik kazası geçirdi Gazze'nin ahı tuttu! Irkçı Bakan Itamar Ben-Gvir trafik kazası geçirdi Haberi Görüntüle

4 TERÖRİST TUTUKLANDI

Şüpheliler Tacikistan vatandaşları Dalercon Mirzoyev, Saidakram Murodali Raçabalizoda, Fariduni Şamsidin ve Muhammadsobir Fayzov'un 22 Mayıs'a kadar cezaevinde tutuklu kalmasına karar verildi.

ABD yine katile güveniyor: Gazze'deki toplu mezarlar da etkili olmadı ABD yine katile güveniyor: Gazze'deki toplu mezarlar da etkili olmadı Haberi Görüntüle

YÜZLERİNDEKİ ŞİŞ VE MORLUKLAR DİKKAT ÇEKTİ

Terörist Muhammadsobir Fayzov’un mahkeme salonuna doktor eşliğinde tekerlekli sandalyede getirilmesi ve diğer şüphelilerin yüzlerindeki şiş ve morluklar dikkati çekti. Gözaltında bulunan diğer sanıkların da sorgusunun devam ettiği öğrenildi. Bu kişilerin de sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

1

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading