Yandex Metrica

Moskova'daki saldırının olağan şüphelisi Ukrayna'dan açıklama: 'Hiçbir ilgimiz yok'

Moskova'daki saldırının olağan şüphelisi Ukrayna'dan açıklama: 'Hiçbir ilgimiz yok'

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği Crocus City Hall adlı konser salonuna yapılan terör saldırısına ilişkin Ukrayna'dan ilk açıklama geldi. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, saldırıyla kendilerinin hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi.

Dünya

04.04.2024, 14:56

Telegram hesabından Rusya'nın başkenti Moskova'da ki "Crocus City Hall" adlı konser salonuna yapılan terör saldırısına ilişkin açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, saldırıyla ülkesinin hiçbir ilgisinin olmadığını duyurdu. Podolyak, "Bu olaylar, saldırgan ülke liderliğinin kendi halkına karşı uyguladığı terörün emarelerini taşıyor." dedi. 

Akşam saatlerinde meydana gelen terör saldırında en az 40 kişinin öldüğü, 100'ü aşkın kişinin ise yaralandığı açıklanmıştı.

Gökyüzü ikiye bölündü! Gecenin karalığını göktaşı bozdu: İşte o muhteşem an! Gökyüzü ikiye bölündü! Gecenin karalığını göktaşı bozdu: İşte o muhteşem... Haberi Görüntüle

ABD, UKRAYNA'YLA İLGİSİ YOK DEMİŞTİ

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Moskova'da gerçekleşen silahlı saldırıyı "korkunç" olarak nitelendirerek, "Şu anda bu saldırıya Ukrayna'nın ya da Ukraynalıların dahli olduğuna ilişkin bir emare yok" demişti. Kirby, saldırının Ukrayna ile bir bağlantısının olup olmadığı yönündeki bir soruya, "Şu anda bu saldırıya Ukrayna'nın ya da Ukraynalıların dahli olduğuna ilişkin bir emare yok, ancak haberler henüz çok yeni. Buna bakacağız, ancak daha ilk saatte bu Ukrayna ile bağlantılı gibi yanlış bir düşünceye kapılmayın." yorumunu yapmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading