Yandex Metrica

Milorad Dodik'ten ayrılık tehdidi: 'BM'deki Srebrenitsa karar tasarısı sonrası iki taraflı ayrılık önereceğiz'

Milorad Dodik'ten ayrılık tehdidi: 'BM'deki Srebrenitsa karar tasarısı sonrası iki taraflı ayrılık önereceğiz'

Sık sık ayrılıkçı açıklamalarıyla gündeme gelen Bosna Hersek'teki iki entiteden Sırp Cumhuriyeti Başkanı Milorad Dodik, BM'nin Srebrenitsa kararı sonrası Bosna'ya iki taraflı ayrılık önereceklerini açıkladı.

Dünya

23.05.2024, 10:59

Bosna Hersek'teki iki entiteden Sırp Cumhuriyeti Başkanı Milorad Dodik, Birleşmiş Milletler'in Srebrenitsa kararı sonrası Bosna'ya iki taraflı ayrılık önereceklerini açıkladı. BM'deki Srebrenitsa kararı sonrası Bosna Hersek'in sonunun imzalandığını belirten Dodik, "Biz barışçıl ayrılığı seçiyoruz ve bunu yarın Srebrenitsa'daki hükümet oturumunda önereceğiz." dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki Srebrenitsa karar tasarısının dış müdahalelerle gündeme getirildiğini savunan Dodik, planın Almanya'nın desteğini kazanmak için kurgulandığını iddia etti. 

Kassam Tugayları'ndan işgalcilere ağır darbe: 8 İsrail askeri öldürüldü Kassam Tugayları'ndan işgalcilere ağır darbe: 8 İsrail askeri öldürüldü Haberi Görüntüle

İNGİLTERE'NİN TEPKİSİ

ngiltere'nin Avrupa ve Kuzey Amerika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Nus Ghani, Bosnalı Sırpları Bosna'dan ayrılma planlarına karşı uyarıda bulundu ve "Sırp Cumhuriyeti yalnızca Bosna Hersek'in bir parçası olarak var olabilir." ifadesini kullandı.

Boeing'in olaysız geçirdiği hafta yok: Bu seferde piste iniş yapamadı! Boeing'in olaysız geçirdiği hafta yok: Bu seferde piste iniş yapamadı! Haberi Görüntüle

BM'DE SREBRENITSA GÜNDEMİ

BM Genel Kurulu'nda 23 Mayıs'ta yapılacak oylamada 11 Temmuz tarihinin "Uluslararası Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü" olması talep ediliyor.

BM duyurdu: Soykırımcı İsrail ordusu resmen kara listede BM duyurdu: Soykırımcı İsrail ordusu resmen kara listede Haberi Görüntüle

SREBRENITSA'DA NE OLDU?

Birleşmiş Milletler'in güvenli bölge olarak ilan ettiği Srebrenitsa, 11 Temmuz 1995'te Sırp komutan Ratko Mladic'e bağlı Sırp askerleri tarafından işgal edildi. Bölgedeki siviller, BM çatısı altında görevli Hollandalı askerlere sığındı. Görevi sivilleri korumak olan Hollandaşı askerler kendilerine sığınan sivil Boşnakları Sırplara teslim etti. Srebrenitsa'da en az 8 bin 372 Boşnak katledildi. Bu tarihten sonra çeşitli zamanlarda çok sayıda toplu mezar ortaya çıktı, çıkmaya devam ediyor.

Çılgın siparişi duyurdular: Tam tamına 20 Eurofighter Typhoon satın alınacak! Çılgın siparişi duyurdular: Tam tamına 20 Eurofighter Typhoon satın alınacak! Haberi Görüntüle

KİM, NE KADAR CEZA ALDI?

Ratko Mladic: Müebbet

Radıvan Karadzic: Müebbet

Vujadin Popovic: Müebbet

Ljubisa Beara: Müebbet

Slobodan Miloseviç: Müebbet (Yargılanması sürerken cezaevinde öldü)

Radislav Krstic: 35 yıl

Videje Blagojevic: 15 yıl

Drago Nikolic: 35 yıl

Ljubomir Borovcanin: 17 yıl

Vinko Pandurevic: 13 yıl

Radivoje Miletic: 19 yıl

Milan Gvero: 5 yıl

Habere Tepki Ver

0

1

2

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading