Yandex Metrica

Merkel'den Afganistan yorumu: Taliban ile görüşmeler devam etmeli

Merkel'den Afganistan yorumu: Taliban ile görüşmeler devam etmeli

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal Meclis'te yaptığı konuşmada, "Afganistan'daki kazanımların korunması için Taliban ile görüşmeler devam etmeli" dedi.

Dünya

23.01.2024, 21:58

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'nın Afganistan'daki tahliye operasyonlarına ilişkin Parlamentoda konuştu. Tüm dünyanında yakın takip ettiği Afganistan'daki gelişmelere değinen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal Meclis'te yaptığı konuşmada, "Afganistan'daki kazanımların korunması için Taliban ile görüşmeler devam etmeli" şeklinde bir açıklama yaptı.

ABD polisi, iki çocuk annesi siyahi kadını kurşuna dizdi ABD polisi, iki çocuk annesi siyahi kadını kurşuna dizdi Haberi Görüntüle

''DİYALOG DEVAM ETMELİ''

Merkel, "Afganistan’da son 20 yılın kazanımlarını korumak için Taliban ile diyalog devam etmeli. Bu, uluslararası toplumun Taliban ile konuşması gereken bir konu." değerlendirmesinde bulundu.

Afganistan'ın yeniden terörü besleyen bir yer haline gelme riski bulunduğunu savunan Merkel, Afganistan’daki Taliban gerçeğinin kabul edilmesinin zor olduğunu ancak bu gerçekle çalışmak zorunda olduklarını ifade etti.

İngiltere'den İsrail'e şok! Londra Netanyahu'nun tutuklanma talebine itirazını geri çekecek İngiltere'den İsrail'e şok! Londra Netanyahu'nun tutuklanma talebine itirazını geri çekecek Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞTÜ

"Afganistan'da ihtiyacı olan insanları ve komşu ülkelerdeki mültecileri desteklememiz gerekli." ifadelerini kullanan Alman Şansölye, bu konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü belirtti.

Afganistan'dan tahliye operasyonlarına, imkan olduğu sürece devam edeceklerini vurgulayan Merkel, mülteciler için 600 milyon avro ayırdıklarını aktardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading