Yandex Metrica

Sitede Ara

Mali'den Türk İHA'larına övgüler: 'Bizim için mucizeler oluşturdu'

Mali'den Türk İHA'larına övgüler: 'Bizim için mucizeler oluşturdu'

Orta Batı Afrika ülkelerinden Mali, Türkiye'den aldığı Bayraktar TB2 İHA'lardan son derece memnun. Katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Hava Kuvvetleri Komutanı General Alou Boi Diarra, Bayraktar TB2 İHA'lara övgü üstüne övgü dizerek "Meşhur Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının bizim için mucizeler oluşturduğunu söylemeliyim. Ve bunlar ABD'den ya da Fransa'dan gelmiyor. Ve bize vermediler. Onları kendi kaynaklarımızla Türkiye'den satın aldık." ifadelerini kullandı.

Dünya

26.05.2024, 14:46

Türkiye'nin yerli imkanlarla ürettiği insansız hava araçları dünya genelinde beğeni topluyor. Türkiye'den Bayraktar TB2 İHA, ithal eden ülkelerden biri de Mali olmuştu. Mali, yakın zamanda envanterine aldığı Türk İHA'larından son derece memnun. Türkiye'den alınan İHA'lar hakkında konuşan Mali Hava Kuvvetleri Komutanı General Alou Boi Diarra, dikkat çekici ifadeler kullandı.

Hamas'tan ABD'ye ateşkes tepkisi: 'Blinken çözümün değil sorunun bir parçası' Hamas'tan ABD'ye ateşkes tepkisi: 'Blinken çözümün değil sorunun bir parçası' Haberi Görüntüle

"TB2 İHA'LAR BİZİM İÇİN MUCİZELER OLUŞTURDU"

"Dışarıdan yardım alamadığımız için, çok sınırlı olan kendi iç kaynaklarımıza güvenmek zorunda kaldık. Ancak başka bir çözümümüzün olmadığını da biliyorduk. Bu yüzden savunmamızı güçlendirdik. Burada adı geçen bazı ülkelerden Rusya'dan Çin'den Türkiye'den sofistike ekipmanlar aldık." diyen Diarra, Bayraktar TB2 İHA'lara da övgüler dizdi. Diarra, Bu arada meşhur Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının bizim için mucizeler oluşturduğunu söylemeliyim. Ve bunlar ABD'den ya da Fransa'dan gelmiyor. Ve bize vermediler. Onları kendi kaynaklarımızla Türkiye'den satın aldık." ifadelerini kullandı.

İnsanlık tarihinin en büyük başarısı! İnsanoğlu Ay'ın karanlık yüzeyine inmeyi başardı! İnsanlık tarihinin en büyük başarısı! İnsanoğlu Ay'ın karanlık yüzeyine inmeyi... Haberi Görüntüle

HALUK BAYRAKTAR VE SELÇUK BAYRAKTAR'A ULUSAL NİŞAN VERİLMİŞTİ

Mali, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'a ulusal nişan vermişti. Baykar Genel Müdürü Bayraktar, açıklamasında, "Mali Devlet Başkanı Sayın Assimi Goita tarafından Baykar Yönetim Kurulu Başkanımız Selçuk Bayraktar, ben ve ekip arkadaşlarımız Mali Ulusal Nişanı ile taltif edildik. Türkiye ve Mali arasındaki dostluğun ve iş birliğinin güçlenmesi adına bu anlamlı nişana layık görülmekten onur duyduk." ifadelerine yer vermişti.

Saraydan bir prenses daha mı kayıyor? Prenses'in durumuna ilişkin üzen açıklama!'Kate Middleton çok hasta' diyerek duyurdular! Saraydan bir prenses daha mı kayıyor? Prenses'in durumuna ilişkin üzen... Haberi Görüntüle

TESLİMATI DEVLET TELEVİZYONU DUYURMUŞTU

TB2'ler geçtiğimiz yılın ocak ayında Mali'ye teslim edilmişti. Devlet televizyonu ORT, Bayraktar TB2'lerin Savunma Bakanı Sadio Camara'ya sunulduğunu gösteren görüntüleri yayınlamış, ülke basınında çıkan diğer haberlerde ise Mali'ye teslim edilen Bayraktar TB2 sistemlerinin Kanada'nın Türkiye'ye yönelik uyguladığı ambargo sonrası geliştirilen ve bu teknolojilere entegre edilen ASELSAN CATS sistemiyle ülkeye geldiği bilgisi yer almıştı.

BM'nin ateşkes teklifi kabul edilecek mi? Hamas'tan ilk açıklama BM'nin ateşkes teklifi kabul edilecek mi? Hamas'tan ilk açıklama Haberi Görüntüle

AKINCI TİHA İLE POZ VERMİŞTİ

Mali, anayasa değişikliğiyle Fransızca'nın resmi dil statüsünü kaldırmış, Devlet Başkanı Assimi Goita da anayasa metnini imzalarken masasında Bayraktar AKINCI TİHA'nın maketi ile poz vermişti.

Habere Tepki Ver

70

1

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading