Yandex Metrica

Malezya Kralı, Başbakan Yasin'in istifasını kabul etti

Malezya Kralı, Başbakan Yasin'in istifasını kabul etti

Malezya Kralı, Başbakan Muhyiddin Yasin'in bugün sunduğu istifasını kabul etti.

Dünya

23.01.2024, 17:49

Kraliyet Sarayı, Muhyiddin Yasin'in, yeni başbakan adayı belirlenene kadar geçici başbakan olarak görev yapacağını belirtti.

Amerikalı generalden şok teklif: Türkiye'yi tökezleten Marshall Planı yeniden devreye sokulacak Amerikalı generalden şok teklif: Türkiye'yi tökezleten Marshall Planı yeniden devreye... Haberi Görüntüle

İSTİFASINI BUGÜN SUNDU

Önümüzdeki ay Malezya'da hükümet için yapılacak olan güven oylamasında Meclis çoğunluğu sağlayamadığı için, bugün istifa mektubunu Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah'a ileten Başbakan Muhyiddin Yasin'in istifası kabul edildi.

Kraliyet sarayı Istana Negara, Başbakan Muhyiddin'in istifa talebinin, Sultan Abdullah Şah tarafından kabul edildiği ve meclis çoğunluğu sağlayabilecek yeni başbakan adayı bulunana kadar Muhyiddin'in "geçici başbakan" olarak görev yapacağıyönünde bir açıklama yaptı. Açıklamada ayrıca Malezya Kralı'nın Kovid-19 salgını sebebiyle erken seçim taraftarı olmadığı vurgulandı.

Malezya Başbakanı Muhyiddin Yasin, iktidar koalisyonu üyesi Birleşik Malay Ulusal Örgütü (UMNO) partisinin iktidar koalisyonuna desteğini geri çektiğini açıklamasından sonra eyyapılacak güven oylaması için muhalefet partilerine "hükümete destek" çağrısı yapmıştı.

Muhalefet koalisyonu Umut İttifakı, dünkü yazılı açıklamasında Muhyiddin'in teklifini reddetmiş ve bunun üzerine Muhyiddin, Malezya Kralı'na istifasını sunacağını bildirmişti.

İstifa kararını müzakere etmek için Muhyiddin, bu sabah bakanlarıyla bir araya gelmiş ve toplantı sonrası Ulusal Kovid-19 Bağışıklığından Sorumlu Bakan Hayri Cemaleddin, kabinenin istifasını sunduğunu açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading