Yandex Metrica

Malcolm X suikastı 56 yıl sonra sil baştan! Malcolm X'i kim öldürdü?

Malcolm X suikastı 56 yıl sonra sil baştan! Malcolm X'i kim öldürdü?

ABD'de siyahi Müslüman aktivist Malcolm X'e yönelik suikast davasında süreç 56 yıl sonra değişiyor. Malcolm X'e suikast düzenlemekle suçlanan ve uzun yıllar hapis yatan 2 sanık hakkındaki cezalar düşürülüyor. Davanın akışındaki bu değişikliğin nedeninin Netflix'te geçen yıl Malcolm X hakkında yayımlanan belgesel olduğu belirtiliyor. Cezalar düşerken ABD devletinin üzerindeki şaibeler de büyüyor.

Dünya

23.03.2024, 17:40

ABD'de ırkçılığa karşı verdiği mücadeleyle hatırlanan siyahi Müslüman aktivist Malcolm X'in suikast davası 56 yıldır çözülemedi. Davanın 56. yılında süreci tamamen değiştiren bir gelişme yaşandı. Uzun yıllar hapis yatan 2 sanık hakkındaki cezalar düşürülüyor. 

Çin'de Kudüs zirvesi! Filistinli gruplarlar duyurdu: Anlaşma yakın! Çin'de Kudüs zirvesi! Filistinli gruplarlar duyurdu: Anlaşma yakın! Haberi Görüntüle

YILLARDA HAPİS YATTILAR

Malcolm X  21 Şubat 1965'te Manhattan'daki Audubon Balo Salonu'nda öldürülmüştü. Manhattan Bölge Savcısı Cyrus R. Vance Jr. yaptığı yazılı açıklamada, cinayete ilişkin hapis cezası alan 2 kişi hakkındaki suçlamaların New York Yüksek Mahkemesi tarafından düşürüleceğini duyurdu. Söz konusu sanıkların kim olduğu hakkında bilgi paylaşılmadı. Ancak Amerikan basınına konuşan kaynaklar, sanıklardan birinin 1985'e kadar hapis yatan Muhammed Aziz olduğunu ifade etti.  Bir diğer sanığın ise uzun yıllar hapis yatan ve 2009'da yaşamını yitiren Halil İslam olduğu biliniyor. Muhammed Aziz ve Halil İslam bu cinayet suçundan onlarca yıl hapis yattı.

malcolm x'i kim oldurdu

Trump mı Kamala Harris mi önde? ABD'de son seçim anketinde çarpıcı sonuç Trump mı Kamala Harris mi önde? ABD'de son seçim anketinde... Haberi Görüntüle

DAVANIN SEYRİNİ BELGESEL DEĞİŞTİRDİ

Davanın seyrindeki bu değişikliğin nedeni Netflix'te geçen yıl Malcolm X hakkında yayımlanan belgesel olduğu ifade ediliyor. Söz konusu belgeselde, Malcolm X'in katillerinin New Jersey eyaletinde yaşayan "Nation of Islam" üyeleri olduğu, Aziz ve İslam'ın haksız yere hapis yattığı belirtilmişti.

Simpsonlar'ın yeni kehaneti! ABD Başkanı Kamala Harris mi olacak? Simpsonlar'ın yeni kehaneti! ABD Başkanı Kamala Harris mi olacak? Haberi Görüntüle

MALCOLM X'İ ABD Mİ ÖLDÜRDÜ?

Aslında Malcolm X suikastı, siyahi Müslümanlar ve tarihçiler arasında uzun yıllardır tartışma konusu. Müslüman lideri kimin öldürttüğü konusu, cinayetin üzerinden 56 yıl geçmesine rağmen tam olarak açıklığa kavuşmadı.

malcolm x'i kim oldurdu

Malcolm X'in ABD hükümeti ya da bir güvenlik birimi tarafından öldürüldüğü iddiaları öne çıkmıştı. Malcolm X'in avukatları da Şubat 2021'de yaptıkları açıklamada, siyahi lidere New York Polis Teşkilatı (NYPD) veya Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından komplo kurulmuş olabileceğine dair delillere ulaştıklarını iddia etmişti. 

Dönemin savcılarının, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve New York Polis Departmanı'nın (NYPD) önemli kanıtları sakladıkları tespit edilmişti. Bu kanıtlar açıklanmış olsaydı, suikaste dair gerçek de ortaya çıkmış olacaktı. Aslında dava süreci de başından beri şüphelerle doluydu ancak kimse gerçeği ortaya çıkarmak için uğraşmadı.

malcolm x'i kim oldurdu

Çılgın projeyi duyurdular: 6. Nesil avcı uçağı 2030 yılında göklerde! Füzeleri bile hazır Çılgın projeyi duyurdular: 6. Nesil avcı uçağı 2030 yılında göklerde!... Haberi Görüntüle

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading