Yandex Metrica

Mahmud Abbas, yeni başbakanı atadı: Filistin'in yeni başbakanı Muhammed Mustafa oldu

Mahmud Abbas, yeni başbakanı atadı: Filistin'in yeni başbakanı Muhammed Mustafa oldu

Filistin'de istifa eden eski Başbakan Muhammed Iştiyye'nin yerine eski Başbakan Yardımcısı ve Filistin Yatırım Fonu Başkanı Muhammed Mustafa atandı.

Dünya

23.03.2024, 22:59

Filistin'de yeni başbakan belli oldu. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 26 Şubat'ta Başbakan Muhammed Iştiyye hükümetinin istifasını kabul etmişti. Iştiyye'nin yerine atanan isim ise eski Başbakan Yardımcısı ve Filistin Yatırım Fonu Başkanı Muhammed Mustafa oldu. 

Soykırım destekçisi Biden imzaladı! ABD'den İsrail ve Ukrayna'ya 95 milyar dolarlık askeri yardım Soykırım destekçisi Biden imzaladı! ABD'den İsrail ve Ukrayna'ya 95 milyar... Haberi Görüntüle

ÖNEMLİ GÖREVLERDE BULUNDU

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Mustafa, Dünya Bankası'nda ve başta Filistin Yatırım Fonu olmak üzere Filistin yönetimindeki kurumlarda çeşitli görevlerde bulundu. 

ABD'den İsrail'in Refah'a saldırı planına ilişkin açıklama: Endişeliyiz ABD'den İsrail'in Refah'a saldırı planına ilişkin açıklama: Endişeliyiz Haberi Görüntüle

IŞTIYYE İSTİFA ETMİŞTİ

Eski Başbakan Muhammed Iştiyye, İsrail işgali altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde düzenlenen haftalık kabine toplantısında Mahmud Abbas'a istifasını sunmuştu. Iştiyye, daha sonra yaptığı açıklamada "Karar, Filistin davası ve siyasi rejimimizin karşılaştığı benzeri görülmemiş şiddetli saldırıların yanı sıra Gazze'de halkımıza karşı uygulanan zorla aç bırakma, göçe zorlama gibi soykırım suçlarının gölgesinde alındı." demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading