Yandex Metrica

Macron'un kapalı kapılar ardındaki Libya planı deşifre oldu

Macron'un kapalı kapılar ardındaki Libya planı deşifre oldu

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, G7 Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden'a sunduğu Libya Planı ortaya çıktı. Plana göre Macron'un amacı Türkiye'yi Libya'da saf dışı bırakmak.

Dünya

23.01.2024, 21:56

G7 Zirvesi'nin arka planından Fransa'nın oyunları çıktı. Politico'da yer alan bir habere göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Libya konusunda bir plan üzerinde çalışıyor.

Haberde, Macron'un Türkiye'yi 6 içerisinde Libya'dan çekilmesini hedefleyen planını ABD Başkanı Biden'a sunduğu belirtiliyor.

TÜRKİYE, LİBYA'NIN MEŞRU HÜKÜMETİNİN TALEBİ ÜZERİNE ÜLKEDE

İddia edildiğine göre Politico'nun gördüğü iki sayfadan oluşan plan teklifi, 'Libya'dan yabancı  askeri varlıkların çıkarılması' fikri üzerine hazırlanmış fakat asıl amaç Libya'nın meşru hükümetinin davetiyle ülkede bulunan Türk askeri varlığının çıkarılarak, Türkiye'nin saf dışı bırakılması. Diğer taraftan Rusya destekli güçlerin Libya'dan uzaklaştırılması, meşru yollarla orada bulunan Türkiye ile aynı kefeye konularak, planda yan yana getirilmiş durumda. Bu da yarı bir skandal.

BIDEN'A KARŞI TAKTİK

Politico, bunu Fransa Cumhurbaşkanı Macron için daha kolektif bir yaklaşım benimseyen ve sonunda Joe Biden'a bir dış politika kazanımı sunabilecek taktiksel bir değişim olarak değerlendiriyor.

Konuyla ilgili olarak ABD Başkanı Biden ya da yönetiminden basına yansıyan bir yorum henüz yok.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading