Yandex Metrica

Macron kışkırtma peşinde! Bu kez de Ermenistan'ı silahlandırmak istiyor

Macron kışkırtma peşinde! Bu kez de Ermenistan'ı silahlandırmak istiyor

Azerbaycan'ın Karabağ zaferi dünyada büyük ses getirirken Fransa, çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi. Fransa Savunma Bakanı Sebastian Lecornu, Erivan'ın askeri taleplerini gündeme aldıklarını belirtti ve Ermenistan'ı silahsızlandırmak için harekete geçtiklerini belirtti.

Dünya

23.01.2024, 21:29

Azerbaycan ordusu, 19 Eylül'de Dağlık Karabağ'da anayasal düzeni tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatmıştı. Karabağ'daki yasa dışı Ermeni silahlı güçleri 24 saat süren operasyon sonrasında silah bırakmak zorunda kalmıştı.

Operasyonla bölgedeki egemenliğini pekiştiren Azerbaycan, Ermeni nüfusa bulundukları yerleri terk etmeme ve Azerbaycan toplumun parçası olma çağrısı yapmıştı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise gelecek günlerde Dağlık Karabağ bölgesinde hiç Ermeni kalmayacağını açıkladı. 

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde işgal rejimi kuran sözde Ermeni yönetimi kendini feshettiğini duyurdu.

İşgal rejiminin sözde yöneticisi Samvel Şahramanyan, bölgedeki mevcut zorlu siyasi ve askeri duruma bağlı olarak bir kararname imzaladığını bildirdi.

Karabağ'da 30 yıl süren Ermenistan işgalini destekleyen ve sözde Minsk Grubu üyesi olarak işgal rejiminin sürmesi için elinden gelen her türlü girişimi sergileyen Fransa, bu kez de Ermenistan'ı silahlandırmak için harekete geçti. 

ABD istihbaratı duyurdu! Trump'a yönelik suikast girişiminde çarpıcı detay ortaya çıktı! ABD istihbaratı duyurdu! Trump'a yönelik suikast girişiminde çarpıcı detay ortaya... Haberi Görüntüle

''ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ''

Daha önce Libya ve Doğu Akdeniz'de benzer istikrarsızlaştırma çabası içine giren başarısız olan Fransa, şimdi şansını Ermenistan'da denemek istiyor. Franceinfo'ya konuşan Fransa Savunma Bakanı Sebastian Lecornu, "Ermenistan'ın savunma ihtiyaçlarına ilişkin çalışma yürütüyoruz" ifadesini kullandı.

ABD'de Cumhuriyetçilerden başkanlık seçimi kararı! Resmen duyurdular ABD'de Cumhuriyetçilerden başkanlık seçimi kararı! Resmen duyurdular Haberi Görüntüle

FRANSA, ERMENİSTAN'I SİLAHLANDIRACAK

Fransa Savunma Bakanı, ilk kez Ermenistan'da bir askeri ataşeliği hizmete aldıklarını belirterek, Ermenistan ordusu ile günlük olarak irtibata sahip olduklarını, yetkili birimlerin Erivan'ın savunma ve korunma anlamında ihtiyaçlarını gözden geçirdiklerini belirtti. Ermenistan Savunma Bakanı ile birkaç kez görüştüğünü belirten Fransız bakan, "Her durumda, kendilerini savunabilmeleri için Ermenistan'dan gelen taleplere bakıyoruz" sözleriyle Ermenistan'ı silahlandırdıklarını itiraf etmiş oldu.

Kuzey Avrupa ülkesinden dev kıyak! 18 Bohdana obüsü alacaklar Kuzey Avrupa ülkesinden dev kıyak! 18 Bohdana obüsü alacaklar Haberi Görüntüle

MACRON İLGİLENİYOR

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, ülkesi için çok önemli olan bu konuyu yakından takip ettiğini belirten Lecornu, ülkesinin olası bir durumda Ermenistan'a yardım edip etmeyeceğine yönelik soruyu ise "Bu sorunuzu Fransa Cumhurbaşkanı ya da Genelkurmay Başkanı cevaplayabilir. Şu an yaptığımız Ermenistan'ın talepleriyle ilgilenmektir" şeklinde yanıt verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading