Yandex Metrica

Macron: Avrupa, Türkiye ve Rusya ile ilişkilerini değiştirmezse barış içinde yaşayamaz

Macron: Avrupa, Türkiye ve Rusya ile ilişkilerini değiştirmezse barış içinde yaşayamaz

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Avrupa'nın Türkiye ve Rusya ile ilişkilerini yeniden düşünmesi önemli. Aksi takdirde Avrupa barış içinde yaşayamaz." ifadelerini kullandı.

Dünya

23.01.2024, 19:08

Rusya-Ukrayna savaşı Avrupa'nın önde gelen devleti Fransa'yı çok tedirgin etti. Türkiye ile Rusya'nın askeri gücünden çekinen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa'nın Türkiye ve Rusya ile ilişkileri yeniden düşünmesinin önemli olduğunu, aksi takdirde Avrupa'nın barış içinde yaşamayacağını savundu.

Ayakta alkışlayanlar arasında o da vardı! Elon Musk Netanyahu'nun ABD Kongre konuşmasına katıldı Ayakta alkışlayanlar arasında o da vardı! Elon Musk Netanyahu'nun ABD... Haberi Görüntüle

"AVRUPA, TÜRKİYE VE RUSYA İLE İLİŞKİLERİ YENİDEN DÜŞÜNMEK ZORUNDA"

Macron, Le Point dergisine verdiği özel demeçte, Avrupa'nın daha geniş bir barış, ekonomik iş birliği ve serbest dolaşım alanı düşünmesi gerektiğini bildirdi.

"Avrupa'nın Türkiye ve Rusya ile ilişkilerini yeniden düşünmesi önemli. Aksi takdirde Avrupa barış içinde yaşayamaz." ifadesini kullanan Macron, Rusya'nın Çin'e yöneldiğini aktardı.

Washington'da bebek katili Netanyahu'ya protesto! Kaldığı otelin duvarına 'Tutuklayın' yazısı yansıtıldı Washington'da bebek katili Netanyahu'ya protesto! Kaldığı otelin duvarına 'Tutuklayın' yazısı... Haberi Görüntüle

"PUTİN BATI ZAYIF OLDUĞU İÇİN SAVAŞI BAŞLATTI"

Macron, Türkiye'nin de Suudi Arabistan ve İran gibi ülkeler ile sorunlar yaşadığını ileri sürdü.

Türkiye'nin uzun vadede Batı'ya sırtını dönmemesi gerektiğini ifade eden Macron, Batı'nın zayıflığının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Ukrayna'ya karşı savaş başlatma konusunda cesaretlendirdiğini belirtti.

Macron, Putin'in daha birkaç hafta önce savaşı durdurmayacağına karar verdiğini kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading