Yandex Metrica

Macaristan'dan ödül gibi Netanyahu kararı: Tutuklama kararına uymayacaklar

Macaristan'dan ödül gibi Netanyahu kararı: Tutuklama kararına uymayacaklar

Macaristan, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından soykırımcı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında verilecek olası tutuklama kararına uymayacaklarını duyurdu. 

Dünya

24.05.2024, 11:23

"Gazze Kasabı" İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun soykırımlarına bir destek daha geldi. Macaristan, katil Netanyahu hakkında verilecek olası tutuklama kararına uymayacaklarını duyurdu. 

Birleşmiş Milletler'de İsrail aleyhine herhangi bir karara destek vermeyen Macaristan, İsrail soykırımına sessiz kaldığı gibi katil Netanyahu'nun avukatlığına soyundu. Macaristan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında tutuklama emri çıkarılması halinde karara uymayacak. Macaristan Başkanlık Ofisi Başkanı Gergely Gulyas, yaptığı açıklamada, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Ahmad Khan’ın Netanyahu hakkında tutuklama emri talebinin "kabul edilemez" olduğunu ve Macaristan’ın bu kararı uygulamayacağını ifade etti.

Tarih öncesi bataklık tuzağı! İçinde 1 milyon yıl önce ölen fillerin kalıntıları var Tarih öncesi bataklık tuzağı! İçinde 1 milyon yıl önce ölen... Haberi Görüntüle

"BU KARAR, HUKUKİ DEĞİL SİYASİ BİR KARARDIR"  

İsrail'e verdiği destekler yetmeyen Macaristan, Gazze Kasabı Netanyahu'nun gönüllü avukatı oldu. Gulyas, Macaristan'ın Roma Statüsü'nü onaylamasına rağmen bunun "hiçbir zaman Macar yasalarının bir parçası haline getirilmediğini" yani mahkemenin hiçbir tedbirinin Macaristan'da uygulanamayacağını söyledi. Gulyas, "Bu karar, hukuki değil siyasi bir karardır, kabul edilemez ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin itibarını zedelemektedir. Bir mahkemeyi siyasi bir araç olarak kullanmak yanlıştır” ifadelerini kullandı.

Filistin'in başkenti Kudüs'ü İsrail başkenti ilan eden ve Suriye'ye ait Golan tepelerini de İsrail'e bağışlayan Trump'ın destekçisi Orban şaşırtmadı. Netanyahu'nun 2010 yılından bu yana iktidarda olan Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile uzun süredir yakın ilişkileri olduğu biliniyor.

20.000 yıllık hazine arkeologları hayrete düşürdü: Bu keşif tüm doğruları çürütebilir 20.000 yıllık hazine arkeologları hayrete düşürdü: Bu keşif tüm doğruları... Haberi Görüntüle

SOYKIRIMCI NETANYAHU HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Güney Afrika'nın İsrail hakkında açtığı soykırım davasının ardından Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Khan, Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile Hamas’ın Gazze lideri Yahya Sinwar, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed Diyab İbrahim el-Masri ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye hakkında tutuklama emri çıkarılması talebinde bulunmuştu.

Habere Tepki Ver

0

3

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading