Yandex Metrica

Lübnan'da Hariri hükümeti kurma görevini iade mi edecek?

Lübnan'da Hariri hükümeti kurma görevini iade mi edecek?

Lübnan'da hükümeti kurmakla görevlendirilen Saad el-Hariri, görevi iade edeceği iddia edilirken Sünni Müftü Abdullatif Duryan ile görüştü.

Dünya

23.01.2024, 17:33

Lübnan'da yaklaşık 7 aydır hükümeti kuramayan Mükellef Başbakan Saad el-Hariri, bugün, Lübnan Cumhuriyeti Sünni Müftüsü Şeyh Abdullatif Duryan ile görüştü. 

Siyasi sürecin tıkanması nedeniyle hükümeti kuramayan Hariri'nin görevi iade edeceği konuşulurken Sünni Müftü Abdullatif Duryan ile görüşmek üzere Yüksek İslam Meclisi'ne gideceğini bildirmesi, Sünni kesimden kararına destek aradığı şeklinde yorumlandı.

Duryan ile görüşen Hariri ise görüşme sonrası kısa bir açıklama yaparak, görevi iade konusuna değinmedi.

Hariri'nin bu tavrı üzerine iddialer güçlenirken, twitter aracılığıyla yine kısa bir açıklama yayımlayan Mükellef Başbakan, "Ülkemizde ekonomik durum her geçen gün kötüye gidiyor. Bizim de sayın Müftü'nün de gözü ülkemizin üzerinde. Yüksek İslam Meclisi'ndeki toplantımızda sadece vatanımızı konuştuk" ifadelerini kullandı.

Hariri, hükümeti kurma sürecinde 18 kez Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile görüşmesine rağmen ikili arasında Bakanlıkların paylaşılması konusunda yaşanan anlaşmazlık yüzünden hükümet kurulamamıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading