Yandex Metrica

Libya'da seçim öncesi asker sokağa indi! Çatışma uyarısı...

Libya'da seçim öncesi asker sokağa indi! Çatışma uyarısı...

Libya halkı 24 Aralık'ta sandığa gitmeye hazırlanırken başkent Trablus'taki askeri hareketlilik, 'çatışmanın daha şimdiden başladığı' endişelerini artırdı.

Dünya

23.01.2024, 18:30

24 Aralık'ta sandık başına gitmeye hazırlanan Libya'da askeri hareketlilik yaşanıyor. Başkent Trablus'un bazı bölgelerinde caddeler toprak bariyerlerle trafiğe kapatıldı, bazılarında ise askeri araç ve tanklar konularak geçişler engellendi. 

Sözkonusu engelleme faaliyetleri Trablus'un Zaviye ve Bab bin Gaşir mahallelerinde yoğunlaştı. Askerin sokağa inmesi üzerine Trablus Üniversitesi eğitime ara verildiğini açıkladı. 

Ülkedeki fiili bölünmüşlük ve seçim güvenliğine ilişkin tüm endişelere rağmen sandıkta ısrar eden Birleşmiş Milletler (BM), Trablus'taki askeri hareketliliğin çatışmaya dönüşebileceği uyarısında bulundu. 

İsrail medyasından olay iddia: Bölge ülkelerine güvence verildi İsrail medyasından olay iddia: Bölge ülkelerine güvence verildi Haberi Görüntüle

BİNGAZİ'DE HAFTER'LE BULUŞTULAR

Son gelişmeler, başkanlığa aday olan bazı isimlerin Hafter kontrolündeki Bingazi'de biraraya gelmesinin ardından yaşandı. Trablus hükümetinde İçişleri Bakanlığı yapmış Türk asıllı Fethi Başağa ve 6 isim daha dün CIA devşirmesi Halife Hafter'le buluşarak "Ulusal çıkarlar her şeyin üstündedir" mesajı verdi. 

Hafter'le birlikte kameraların karşısına geçen Fethi Başağa şu ifadeleri kullandı: "Buraya başkan adayı Halife Hafter'in nazik davetiyle geldik. Başkan adayları olarak Bingazi'de 21 Aralık'ta buluşup bir toplantı yaptık. Bu buluşmanın amacı, 2,5 milyon Libyalı seçmenin iradesine saygımız doğrultusunda milli birlik çabalarını birleştirmektir. Ulusal çıkarlarımızın her şeyin üzerinde olduğunu deklare ediyoruz. Kolektif ve birleştirici bir seçimden de vazgeçmeyeceğiz. Sonrasında söylemlerimizi yakınlaştırma ve karşılıklı bağlarımızı onarmaya çalışma hedefiyle iletişim halinde olacağız. Allah vatanımızı korusun..."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading