Yandex Metrica

Lapid'den BAE'ye ziyaret

Lapid'den BAE'ye ziyaret

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, önümüzdeki hafta Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini bildirdi.

Dünya

31.01.2024, 04:31

İsrail'de yeni kurulan koalisyon hükümetinde Dışişleri Bakanlığı görevini üstlenen Yair Lapid, bugün, resmi twitter hesabı aracılığıyla yayımladığı açıklamada, önümüzdeki hafta Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) resmi ziyaret gerçekleştireceğini bildirdi.

Lapid, twitterdaki paylaşımında İsrail Parlamentosu'nda (Knesset) BAE'nin Tel Aviv Büyükelçisi Muhammed Al-i Hace ile çektiği samimi bir fotoğrafı paylaştı.

Hace ile Knesset'te bir araya geldiğini belirten Lapid, "Önümüzdeki hafta ikili ilişkileri güçlendirmek için BAE'ye gideceğim" ifadelerini kullandı.

BAE ile İsrail, 2020 yılında ilişkilerini normalleştirdiğini ve karşılıklı olarak Büyükelçi atadığını ilan etmişti.

Lapid'in bu ziyareti, normalleşmeden bu yana bir İsrailli yetkilinin BAE'ye gerçekleştirdiği ilk ziyaret olacak.

İsrail'de geçtiğimiz hafta yeni hükümetin göreve başlamasının hemen ardından twitterda bir video yayımlayan BAE Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayed Al-i Nahyan, eski İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Aşkenazi'ye övgüler düzerek, bundan sonra birlikte çalışamamaktan duyduduğu üzüntüyü dile getirmişti.

İsrail-BAE sağlık alanında protokol imzaladı

Öte yandan, İbranice yayın yapan KAN televizyonu, İsrail Hasta Yardım Fonu (CLALİT) ile BAE Sağlık Bakanlığı ile bir işbirliği protokolü imzaladığını bildirdi.

Protokolle birlikte her iki taraf arasında sağlık malzemeleri ve teknolojileri konusunda yardımlaşma olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading