Yandex Metrica

Kuzey Kore'den gerilimi tırmandıracak füze hamlesi! Blinken detayına dikkat

Kuzey Kore'den gerilimi tırmandıracak füze hamlesi! Blinken detayına dikkat

Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi yönüne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Denemelerin şiddetle kınandığı açıklamada, "açık bir provokasyon" olarak nitelendirilen füzelerin "Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı ciddi şekilde tehdit ettiği" belirtildi. Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin füzelerinin azami 50 kilometre irtifaya ulaşabildiği ve Japon ulusal münhasır bölgesi dışına düştüğünü açıkladı. Denemelerin, Seul'de 18-20 Mart'ta düzenlenecek ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın da katılacağı "Gelecek Nesiller için Demokrasi" zirvesi öncesi gerçekleşmesi dikkati çekti.

Dünya

27.03.2024, 10:42

En son 14 Şubat'ta, ülkenin doğu kıyısından yeni tip "Padasuri-6" karadan denize seyir füzesini fırlatan Kuzey Kore'de gerilimi tırmandıracak bir hamlede daha bulundu. Kuzey Kore, Japon Denizi yönüne üç balistik füze fırlattı. Açıklama Güney Kore ve Japonya'dan geldi.

Suçlamalar düştü: Fransa'daki Müslümanlara ait okul kapanmayacak Suçlamalar düştü: Fransa'daki Müslümanlara ait okul kapanmayacak Haberi Görüntüle

3 BALİSTİK FÜZE FIRLATILDI

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin yerel saatle 07.44-08.22 arasında Japon Denizi yönüne üç balistik füze fırlattığı belirtildi. Yapılan açıklamada, ''Başkent Pyongyang yakınlarından fırlatılan füzeler yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştü. Bu hamle açık bir provokasyon. Füzeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı ciddi şekilde tehdit ediyor." denildi.

ABD'de başlayan Gazze yangını Avrupa'yı sardı: Fransa, Almanya... ABD'de başlayan Gazze yangını Avrupa'yı sardı: Fransa, Almanya... Haberi Görüntüle

''KARARLAR İHLAL EDİLDİ''

Japonya Savunma Bakanlığı ise Kuzey Kore'nin füzelerinin azami 50 kilometre irtifaya ulaşabildiği ve Japon ulusal münhasır bölgesi dışına düştüğünü açıkladı. Japonya Başbakanı Kişida Fumio, meclis oturumundaki konuşmasında Kuzey Kore'ye sert tepki gösterdi. Kişida Fumio, ''Füze denemeleri, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal etti. Denemeleri asla kabul etmiyoruz. Şiddetle kınıyoruz. Kuzey Kore'nin bir dizi eylemi ülkemizin, bölgemizin ve uluslararası toplumun barış ve güvenliğini tehdit ediyor" dedi.

Füzelerin düştüğü bölgede seyreden deniz ve hava unsurlarında hasar tespit edilmediği bildirildi.

Pentagon ateşle oynuyor: Nükleer saldırı uçakları İncirlik'e indi! Pentagon ateşle oynuyor: Nükleer saldırı uçakları İncirlik'e indi! Haberi Görüntüle

DİKKAT ÇEKEN DETAY

Öte yandan denemelerin, Seul'de 18-20 Mart'ta düzenlenecek ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın da katılacağı "Gelecek Nesiller için Demokrasi" zirvesi öncesi gerçekleşmesi dikkati çekti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading