Yandex Metrica

Kuzey Kore 'Havlayan köpek ABD' deyip tehdit savurdu! 'Ülkenizde ölümcül bir güvenlik krizi patlayacak'

Kuzey Kore 'Havlayan köpek ABD' deyip tehdit savurdu! 'Ülkenizde ölümcül bir güvenlik krizi patlayacak'

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, bölgedeki gerilimle ilgili yaptığı açıklamada ABD'den 'korkuyla havlayan köpek' olarak bahsederken ABD'nin 'ölümcül bir güvenlik krizi' yaşayacağını söyledi

Dünya

23.01.2024, 20:06

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, ABD'li Büyükelçi Linda Thomas-Greenfield'ın salı günü BM Güvenlik Konseyi'nin acil toplantısında Pyongyang yönetiminin yasaklanan füze fırlatmasını kınayan bir bildiri yayınlamasına tepki gösterdi. 

BMGK toplantısının ardından ABD'li büyükelçi, 14 ülkenin desteklediği ve Kuzey Kore'nin silah programlarındaki ilerlemesini sınırlamayı hedefleyen adımlara ilişkin bir açıklamayı ilan etmişti.

İran İsrail'e kamikaze İHA saldırısı başlattı: İsrail'in radar sistemlerine siber saldırı düzenleniyor İran İsrail'e kamikaze İHA saldırısı başlattı: İsrail'in radar sistemlerine siber... Haberi Görüntüle

'ÖLÜMCÜL BİR GÜVENLİK KRİZİ İLE KARŞI KARŞIYA KALACAKSINIZ'

Kim Yo-jong yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

ABD, Kuzey Kore'yi ne kadar çaresizce silahsızlandırmaya çalışırsa çalışsın (ülkemizi) nefsi müdafaa hakkından asla mahrum bırakamayacağını ve ne kadar Kuzey Kore karşıtı eylemlerde bulunursa o kadar ölümcül bir güvenlik kriziyle karşı karşıya kalacağını unutmamalı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading