Yandex Metrica

Kuzey Kore'den açık tehdit: Bölgedeki gerilimi yükselten aşırıcılar bedelini ödeyecek

Kuzey Kore'den açık tehdit: Bölgedeki gerilimi yükselten aşırıcılar bedelini ödeyecek

Kuzey Kore, Güney Kore ve ABD'yi açıkça tehdit etti. Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, "Pasifik Okyanusu'nu atış alanımız olarak kullanma sıklığımızı, ABD ordusunun faaliyetleri belirleyecek." dedi.

Dünya

23.01.2024, 22:19

Kuzey Kore'den Pasifik'te gerilimi artıracak bir hamle geldi. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong Güney Kore ve ABD'iyi açıkça tehdit etti. Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'ya göre Kim Yo-jong, "Pasifik Okyanusu'nu atış alanımız olarak kullanma sıklığımızı, ABD ordusunun faaliyetleri belirleyecek." dedi.

Türkiye'yi vurmayı planlayan o gemiler cayır cayır yandı: ABD üssünün bulunduğu adada yangın paniği Türkiye'yi vurmayı planlayan o gemiler cayır cayır yandı: ABD üssünün... Haberi Görüntüle

'GERİLİMİ YÜKSELTEN BEDELİNİ ÖDEYECEK'

Daha fazla balistik füze atmaya hazır olduklarını söyleyen Kim, ABD ordusunun Kore Yarımadası'ndaki tatbikatlarını tehdit olarak algılarsa Kuzey Kore'nin denk önlemler alacağını söyledi. Kim, ayrıca, "Bölgedeki gerilimi yükselten aşırıcılar bedelini ödeyecek." dedi.

Kim, Kuzey Kore'nin misilleme için yeterli teknoloji ve kapasiteye sahip olduğunu vurguladı ve geriye kalan tek şeyin askeri gücü artırmaya odaklanmak olduğunu belirtti.

İsrail, İran'ın misillemesine karşılık verecek mi? Uzman isim ABD detayına dikkat çekti: İşin içinde petrol de var! İsrail, İran'ın misillemesine karşılık verecek mi? Uzman isim ABD detayına... Haberi Görüntüle

GÜNEY KORE VE ABD'DEN KINAMA GELMİŞTİ

Japonya ve Güney Kore, Kuzey Kore'nin, 18 Şubat'ta, Japon Denizi üzerinde balistik füze denemesi yaptığını bildirmişti. Havada 66 dakika kalan balistik füzenin, 900 kilometre seyrettiği ve 5 bin 700 kilometre irtifaya ulaşabildiği kaydedilmişti. ABD, Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füze denemesini "şiddetle" kınadığını belirtmişti.

Güney Kore, dün, Kuzey Kore'nin uzun menzilli balistik füze denemesine karşılık ABD ile hava tatbikatı yaptıklarını bildirmişti. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, tatbikatta F-16 , F-35A ve F-15K savaş uçaklarının yanı sıra "B-1B" bombardıman uçaklarının da yer aldığını açıklamıştı.

Japonya Savunma Bakanlığının bugün yaptığı açıklamada ise Kuzey Kore'nin yerel saatle 06.59 ve 07.10'da, Japon Denizi yönüne iki balistik füze fırlattığı bilgisine yer verilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading