Yandex Metrica

Korkulan oldu! Küba'da etkili olan Ida Kasırgası, ABD'ye ulaştı: Sığınaklar açıldı

Korkulan oldu! Küba'da etkili olan Ida Kasırgası, ABD'ye ulaştı: Sığınaklar açıldı

Küba'da etkili olan Ida Kasırgası, ABD'nin Louisiana eyaletinde karaya ulaştı. Kasırga nedeniyle 300 binden fazla evin elektriksiz kaldığı belirtildi.

Dünya

23.01.2024, 17:54

Küba'da yaşanan ve geride büyük maddi hasar bırakan Ida Kasırgası, yönünü ABD'nin güney kıyılarına çevirmişti.

16 yıl önce kasırganın yıkıma yol açtığı Louisiana eyaleti, benzer şiddette olması beklenen kasırgaya hazırlanıyordu.

Küba'da kategori 1 seviyesinde etkili olan ve Meksika Körfezi üzerinde ilerlediği sürede şiddetini artıran Ida Kasırgası, kategori 4 seviyesinde ABD’nin Louisiana eyaletinde karaya ulaştı.

Şiddetli rüzgarın okyanusta yüksek dalgalara neden olduğu belirtilirken, dalgaların karaya taşması sonucu birkaç ağacın yıkıldığı ifade edildi. Kasırga nedeniyle Louisiana’da 300 binden fazla evde elektrik kesintisi yaşandığı ve elektrikli pompaların çalıştırılamadığı aktarıldı.

Trump'tan Kamala Harris'e bombardıman: ABD’yi yok edecek radikal solcu Trump'tan Kamala Harris'e bombardıman: ABD’yi yok edecek radikal solcu Haberi Görüntüle

TEHLİKE KATEGORİ 4 SEVİYESİNE ULAŞTI! TAHLİYE İÇİN ZAMAN KALMADI

Yetkililer, Ida’nın ani bir şekilde Meksika Körfezi’nde güç kazanarak kategori 4 seviyesine ulaşması nedeniyle eyaletin en büyük kenti New Orleans’ta tahliye organizasyonu için yeterli zaman kalmadığını bildirdi.

Avrupa alkolik olmuş! DSÖ'den tüketimin azaltılması için acil eylem çağrısı Avrupa alkolik olmuş! DSÖ'den tüketimin azaltılması için acil eylem çağrısı Haberi Görüntüle

SIĞINAKTA YİYECEK VE İÇECEK STOKLANDI

Bu nedenle 390 bin nüfuslu şehirde bulunan sığınaklar koronavirüs salgınına rağmen açıldı. Bölgede kasırganın etkisiyle sel ve su baskınları olacağı öngörülürken, bölge sakinlerine uzun süreli elektrik kesintileri yaşanabileceği uyarısı yapıldı.

En az 3 gün boyunca yeterli olacak yiyecek ve su stoklama çağrısında bulunuldu. New Orleans’taki Luis Armstrong Havaalanı’nda tüm uçuşlar iptal edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading