Yandex Metrica

Köln'de cuma günleri ezan okunmasına izin verilecek

Köln'de cuma günleri ezan okunmasına izin verilecek

Almanya Köln'de Büyükşehir Belediyesi, Türk ve Müslüman nüfusunun yoğun olması nedeniyle cuma günleri hoparlörden öğlen ezanı okunabileceğini duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 18:05

Almanya'da Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker, gelen talepler doğrultusunda başlangıçta 2 yıllık pilot proje çerçevesinde şehirlerde belli kurallar kapsamında ezan okunabileceğini duyurdu.

Anayasal olarak korunan din özgürlüğüne atıf yapan Reker, projenin, "dinin karşılıklı kabulünün bir işareti" olduğunu belirtti.

Netanyahu'nun can dostu Scholz'dan skandal sözler: 'Boykot taleplerini iğrenç buluyorum' Netanyahu'nun can dostu Scholz'dan skandal sözler: 'Boykot taleplerini iğrenç buluyorum' Haberi Görüntüle

EZAN OKUNAN HER CAMİDE BİR DE SORUMLU KİŞİ OLACAK

Reker, “Müslüman hemşehrilerimiz, şehrimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Şehrimizde kilise çanlarının yanı sıra ezan sesinin duyulması, Köln'de çeşitliliğe değer verildiğini ve bu çeşitliliğin burada yaşandığını gösterir.” dedi.

Köln'de okunacak olan cuma ezanı ile ilgili bazı kurallar da belirlendi.

Buna göre, ezan okuma süresi 10 dakikayı geçmeyecek. Hoparlörle dışarı verilecek ezan sesinin yüksekliği fazla olmayacak.

Ezan okunan her camide, çevreden gelen soruları yanıtlamak ve olası şikayetleri değerlendirmek üzere sorumlu bir kişi yer alacak.

Son dakika: Bakan Şimşek duyurdu: Net rezervler son 4,5 yılın zirvesinde! Son dakika: Bakan Şimşek duyurdu: Net rezervler son 4,5 yılın... Haberi Görüntüle

KÖLN, EYALETİN EN BÜYÜK ŞEHRİ KONUMUNDA

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG), Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) gibi büyük Türk sivil toplum kuruluşlarının genel merkezleri, Kuzey Ren Vesyfalya (KRV) eyaletinin en büyük şehri olan Köln'de bulunuyor.

Almanya'da yalnızca DİTİB'e bağlı 900'den fazla cami bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading