Yandex Metrica

Kırmızı çizgiye bir adım! Yunanistan'ın bu adımı savaş çıkarır: Türkiye'ye karşı kullanacaklar

Kırmızı çizgiye bir adım! Yunanistan'ın bu adımı savaş çıkarır: Türkiye'ye karşı kullanacaklar

Yunanistan'ın planları arasında Girit'in güneyindeki kıyı bölgesini 12 mile çıkarmak peşinde. Türkiye-Yunanistan gerginliği hız kesmeden devam ederken Atina'nın Türkiye'nin 'savaş sebebi' dediği karasularını 12 mile çıkarma düşüncesinin olduğu Yunan medyasında bahsedilmeye başladı.

Dünya

23.01.2024, 19:55

Türkiye ile Libya mutabakatına atıf yapılırken, bu kararın kendilerine göre sözde geçersiz anlaşmanın yapıldığından sonra alınmaya niyetlenilmesine dikkat çekildi.

Yunan basınında bugün yer alan haberlerde ise 12 deniz mili meselesinin ciddi olarak Atina'nın masasında olduğunda bahsedildi.

Bu kararın tamamen siyasi olarak verildiğine dikkat çekilirken, Yunanistan'ın 12 mil meselesini Avrupa Birliği'nin (AB) önünde Türkiye'ye karşı 'koz' olarak kullanılabileceğinden bahsedildi.

Aynı zamanda Yunanistan'ın Ta Nea gazetesi, bu durumun risklerinin de farkında olunduğunu, bu karar karşısında Ankara'nın 'patlayabileceğini' ifade etti.

İsrail saldırısında öldüğü iddia edilen Kudüs Tugayları komutanı ortaya çıktı: Biz hala şehitlerin yolundayız İsrail saldırısında öldüğü iddia edilen Kudüs Tugayları komutanı ortaya çıktı:... Haberi Görüntüle

YUNAN KORKUYOR ANCAK... 

Bu nedenle bu plan gazetenin deyimiyle şimdilik Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın 'çekmecesinde' ve hazırda bekliyor.

Nitekim konuyla ilgili daha önce yapılan haberlerde Dendias'ın böyle bir planı çoktan masaya yatırmak istediği, ancak cesaret edemediği de ifade edilmişti.

Bunun yanı sıra Yunanistan'ı durduran bir diğer neden ise iki ülkenin de NATO'da olması ve ABD'nin bu karar karşısında vereceği tepki.

Yunanistan, ayrıca böyle bir karar sonucunda Türkiye bir hamle yaparsa mütteffiklerinin hemen kendilerine yardım edeceğini düşünüyor.

Türkiye, daha önce Yunanistan'ın karasularını 6 milin üzerine çıkarmasını 'savaş sebebi' saydığını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading