Yandex Metrica

Kazakistan, Tacikistan' a askeri mühimmat hibesi

Kazakistan, Tacikistan' a askeri mühimmat hibesi

Kazakistan'ın Tacikistan'a yönelik askeri mühimmat desteği yasa tasarısı yayımlandı ve 17 Haziran'a kadar kamuoyunun tartışmasına açık kalacak.

Dünya

23.01.2024, 17:32

Kazakistan'da hükümete bağlı 'Open NPA' adlı sitede yer alan habere göre Kazakistan, Tacikistan için askeri mühimmat hibesini öngören yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına açtı.

Daha önce iki ülke arasında imzalanmış olan askeri alanda iş birliği anlaşması gereğince Kazakistan'dan Tacikistan'a karşılıksız olacak şekilde askeri-teknik yardımın sağlanmasına ilişkin yasa tasarısını yayımladı.

3 MİLYONUN ÜZERİNDE MERMİ YARDIMI

Haberde tasarının 17 Haziran'a kadar kamuoyunda tartışılacağı ve tasarıya göre Kazakistan, Tacikistan'a karşılıksız 3 milyonun üzerinde mermi yardımı yapılacağı belirtiliyor. Kazakistan Savunma Bakanlığı söz konusu askeri yardımın, Kırgızistan ve Tacikistan sınırında yaşanan krizle ilgili olmadığını açıkladı.

Açıklamada, "Tacikistan Savunma Bakanlığı, Aralık 2019'da tarafımıza Tacik-Afgan sınırında durumun kötüye gitmesi nedeniyle askeri-teknik yardım talebinde bulundu. Tacikistan ile anlaşma Afganistan'dan uluslararası koalisyon güçlerinin askeri birliklerini çekmeye yönelik kararların planlandığı dönemde yapılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading