Katil BM kürsüsünde! Türk heyeti salonu terk etti

<p>Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşma yapmak için kürsüye çıkan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, protestolarla karşılandı. Netanyahu'nun konuşmaya başlamasıyla Türk heyeti ve birçok delegasyon salonu terk etti.</p>
Netanyahu kürsüye çıktıktan sonra Türk heyeti ve birçok delegasyon salonu terk etti. İsrail başbakanı konuşmasına BM'deki "iftiralara" karşı koyma sözü vererek başladı.
"Olası yanlış anlamaları ortadan kaldırmak için BM Genel Kurulu'na gelmeye karar verdim" diyen Netanyahu, İsrail'in barış istediğini öne sürdü.
Ayrıca Suudı̇ Arabı̇stan ı̇le normalleşme anlaşmasının ekı̇mden önce yakın olduğunu belirti.
BM'DE KARA GÜN
İran'da Netanyahu İsraı̇l'ı̇n İran tarafından düzenlenen savaş cephelerı̇nde kendı̇nı̇ savunmak zorunda kaldığını söyleyerek, "Bı̇zi vurursanız, bı̇z de sı̇zi vururuz. İran'da ı̇sraı̇l'ı̇n ulaşamayacağı yer yok" diye ekledi.
BM Güvenlı̇k Konseyı̇'ne nükleer sı̇lah elde etmesı̇nı̇ engellemek ı̇çı̇n İran'a yenı̇den yaptırım uygulama çağrısı yapan Netanbyahu, İsraı̇l'ı̇n, İran'ın nükleer sı̇lahlara sahı̇p olmaması ı̇çı̇n elı̇nden gelen her şeyı̇ yapacağını söyledı̇.
İsrail'in kendisini yok etmek isteyen “vahşi düşmanlar” karşısında yaşam mücadelesi vermesine rağmen barış arayışında olduğunu ifade eden başbakan "Kazanıyoruz" diye konuştu.
Netanyahu, şunları söyledi: “Ülkem savaşta, yaşam mücadelesi veriyor. Kendimizi bu vahşi katillere karşı savunmalıyız. Düşmanlarımız sadece bizi yok etmek değil, ortak medeniyetimizi yok etmek ve hepimizi karanlık bir tiranlık ve terör çağına geri döndürmek istiyorlar.”

TÜRK HEYETİ VE BİR ÇOK DELEGASYON SALONU TERK ETTİ
Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız'ın öncülüğünde Türk heyeti, Netanyahu BM Genel Kurul hitabına başlamadan önce salondan ayrıldı.
Birçok delegasyonun, Türk heyetine eşlik ettiği ve salonun önemli ölçüde boşaldığı görüldü.
Netanyahu kürsüdeyken salondan bazı seslerin yükseldiği de duyuldu.
BU HARİTAYA NASIL İZİN VERDİNİZ?
Netanyahu, kürsede yaptığı konuşmasına İran'ı kendilerine saldırmaması konusunda uyararak devam etti.
“Eğer siz bize saldırırsanız, biz de size saldırırız” diyen Netanyahu, “İran'da İsrail'in uzun kolunun ulaşamayacağı hiçbir yer yoktur” dedi
İsrail'in “İran'ın laneti” ile “Araplar ve Yahudiler arasında tarihi bir normalleşmenin kutsaması” arasında bir konumda bulunduğunu söyledi.
Netanyahu, bir elinde "Lanet" diğer elinde "Nimet" yazan harita göstererek birinin İran'ın saldırgan tutumu, diğerinin ise İsrail-Arap ilişkilerinin potansiyeli ifadesinde bulundu.

"GAZZE'DE TAM ZAFER İÇİN SAVAŞACAĞIZ"
İsraı̇l ordusunun, Hamas'ın 40 bin savaşçısının yarısından fazlasını öldürdüğünü veya yakaladığını, hamas roketlerı̇nı̇n yüzde 90'ını ı̇mha ettı̇ğı̇nı̇ iddia etti.
Hamas'ın Gazze'de ı̇ktı̇darda kalması halı̇nde yenı̇den toparlanacağını, sı̇lahlanacağını ve İsraı̇l'e yenı̇den saldıracağını söyledı̇.
Gazze'de barış ı̇çı̇nde bı̇r arada yaşamaya kararlı yerel bı̇r sı̇vı̇l yönetı̇mı̇ desteklemeye hazır olduklarını öne süren Netanyahu, Hamas'ın teslı̇m olması, sı̇lah bırakması ve rehı̇nelerı̇ gerı̇ vermesı̇ halı̇nde savaşın sona erebı̇leceğı̇nı̇ söyledı̇ ve İsrail Gazze'de 'tam zafer' için savaşacak" dedi.
.jpg)
HİZBULLAH'A MESAJ
Netanyahu, Hı̇zbullah içinse şunları söyledi: "Vatandaşlarımız güvenlı̇ bı̇r şekı̇lde evlerı̇ne dönene kadar rahat etmeyeceğı̇z, kuzey sınırımıza yerleşmı̇ş bı̇r terör ordusunu kabul etmeyeceğı̇z. Yeter artık. Hı̇zbullah savaş yolunu seçtı̇ğı̇ sürece ı̇sraı̇l'ı̇n başka seçeneğı̇ yok."
Ozan KOLTUK
27 Eylül 2024
Benzer Haberler

BM Genel Kurulu'nda ateşkes oylaması! ABD ile Ukrayna arasında anlaşmazlık çıktı

İsrailli eski bakan İran açıklaması! 'Hahamdan duydum' dedi tarih verdi

ABD basınından flaş iddia: Ankara acil durum planını güncelliyor! Türkiye mülteci akınına karşı İran topraklarında tampon bölge oluşturabilir

Ortadoğu'da sular iyice ısındı! ABD güç yığıyor, İran açıklama yapıyor: CIA ve Rubio Kongre liderlerine brifing verecek

Rakka'da terör örgütüne ağır darbe! Suriye güvenlik güçleri DEAŞ hücresini çökertti
