Yandex Metrica

Katar: OPEC'e geri dönmeyi düşünmüyoruz

Katar: OPEC'e geri dönmeyi düşünmüyoruz

Katar'ın Enerji İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı el-Kaabi, Katar'ın OPEC'e (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) geri dönmek gibi bir planı olmadığını açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 18:00

Katar'ın Enerji İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı ve aynı zamanda Qatar Petroleum CEO'su olan Saad bin Şeride el-Kaabi, ülkenin Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'ne (OPEC) geri dönmek gibi planı olmadığını belirtti.

Irak İslami Partisi'nden hükümete PKK çağrısı! 'Türkiye ile ortak çalışma yürütülmeli' Irak İslami Partisi'nden hükümete PKK çağrısı! 'Türkiye ile ortak çalışma... Haberi Görüntüle

GAZ SEKTÖRÜNDE YATIRIMA DUYULAN İHTİYAÇ

Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen Gastech 2021 konferansı çerçevesinde Dubai'de bulunan Kaabi, basın açıklaması yaparak, mevcut yüksek gaz fiyatlarının, yatırım eksikliğini yansıttığını söyledi.

El-Kaabi, Katar'ın yerli gaz altyapısına büyük ölçüde yatırım yapmaya konusunda kararlı olduğuna dikkat çekti ve "Gaza yönelik artan bir talep var. Ancak herkesin ihtiyacını karşılamak mümkün değil. Bu durum, bana göre, sektöre yeterli yatırım olmamasından kaynaklanıyor." dedi.

Gaz sektöründe çok yatırıma gerek olduğunu vurgulayan  Kaabi, gazın, enerji dönüşümüne ilişkin çözümlerin bir parçası olacağını kaydetti.

Kaabi, gaz fiyatlarında devam eden artışla ilgili soruya, "tüketiciler için bir faydası olmayan yüksek fiyatların devam etmemesini umduğunu; makul ve sürdürülebilir bir fiyata sahip olmak istediklerini" söyleyerek cevap verdi.

Katar'ın OPEC'e geri dönme planı olmadığını da vurgulayan Kaabi, ülkesi ile BAE ilişkilerinin de "iyi" olduğunu ifade etti.

Dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatçısı olan Katar, Ocak 2019'da Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nden (OPEC) ayrılmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading