Yandex Metrica

Sitede Ara

Kassam Tugayları İsrailli esirlerin ailelerine seslendi: 'Netanyahu esirlerin onurunu ayaklar altına alıyor'

Kassam Tugayları İsrailli esirlerin ailelerine seslendi: 'Netanyahu esirlerin onurunu ayaklar altına alıyor'

Kassam Tugayları, yeni bir video daha yayınladı ve bir kez daha Netanyahu'nun ve başında bulunduğu Savaş Kabinesi'nin Gazze politikasını eleştirdi. Videoda esirlerin İsrail ateşiyle öldüğünü hatırlatarak "Onları bu şekilde geri döndürecekler." ifadesi kullanıldı.

Dünya

26.05.2024, 14:34

Filistin direniş hareketi Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, yayınladığı yeni bir videoyla İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve başında bulunduğu Savaş Kabinesi'ni İsrailli esirlerin ailelerine şikayet etti. "Ordunuz, Netanyahu'nun talimatıyla esirlerin onurunu ölüyken de diriyken de ayaklar altına aldı." başlığıyla yayınlanan videoda "Netanyahu, ordusu ve Savaş Kabinesi, vatandaşlarınızı esaret altında böyle öldürüyor." ifadesi kullanıldı. 

Kassam'ın Telegram hesabından yapılan paylaşımda  İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ile Ordu Sözcüsü Daniel Hagari'nin esirleri geri döndüreceklerine dair yaptıkları açıklamalardan kesitlere yer verilirken "Netanyahu, ordusu ve Savaş Kabinesi, vatandaşlarınızı esaret altında böyle öldürüyor." ifadesi kullanıldı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik hedef gözetmeksizin düzenlediği saldırılarda bazı esirlerin enkaz altında ya da toz içinde öldüğü anların fotoğraflarına yer verilen videoda ölenlerin isimleri Netanyahu'nun bilineceği ifade edildi.

Son dakika: Netanyahu Savaş Kabinesini dağıttı Son dakika: Netanyahu Savaş Kabinesini dağıttı Haberi Görüntüle

GAZZE'DE SON DURUM

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 36 bine yakın Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 24 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 80 bini aşkın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 125 İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

2

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading